Η φύση είναι γεμάτη από τις πιο όμορφες και πολύχρωμες εικόνες που μπορεί να συναντήσει κάποιος. Εικόνες σαν κι αυτές πιάστηκαν στο φωτογραφικό φακό και εκθέτονται όλες σε μία έκθεση στη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στα Λουτρά Παράδεισος της Θεσσαλονίκης, υπό τον τίτλο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός, αποτελούμενη από φωτογραφίες που προέρχονται από τον ομότιτλο πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε από τις αρχές του έτους έως και τον Αύγουστο, από τον Φορέα Διαχείρισης της περιοχής και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι φωτογράφοι που συμμετείχαν αιχμαλώτισαν τα εντυπωσιακά φλαμίνγκος, τους πελεκάνους και τους ερωδιούς, τα μικρά και τα μεγαλύτερα ζώα, αλλά και τα τοπία της προστατευόμενης περιοχής του Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, τα οποία έδωσαν μία σημαντική καλλιτεχνική αξία στις  φωτογραφίες.

Η σπανιότητα των ειδών, αλλά και η αντιπροσωπευτικότητα των τοπίων και των βιοτόπων ήταν τα κριτήρια της κριτικής επιτροπής, η οποία αποφάσισε την απονομή τριών βραβείων και δύο επαίνων σε πέντε φωτογράφους για το σύνολο του έργου που παρουσίασαν, ενώ επίσης προέκρινε τα έργα τριάντα ακόμη φωτογράφων.

Οι φωτογράφοι που βραβεύθηκαν είναι οι Καρυοφύλλης Γκροζούδης (1ο βραβείο), Αγοραστός Παπατσάνης (2ο βραβείο), Χάρης Μαθιόπουλος (3ο βραβείο), Χριστίνα Παπαφράγκου (Α’ έπαινος) και Γιώργος Χατζησπύρου (Β’ έπαινος).

Ενώ επίσης διακρίθηκαν για τις φωτογραφίες τους και θα συμμετέχουν στην έκθεση και στο φωτογραφικό λεύκωμα που θα εκδοθεί με την ευκαιρία της έκθεσης οι: Νικόλαος Ασλάνογλου, Δημήτρης Βαβύλης, Χρήστος Γκρίτσας, Αλεξάνδρα Γρυπάρη, Αλεξάνδρα Δεμερτζή, Αλέξανδρος Δοβρίδης, Πόπη Ευθυμιάδου, Βίκη – Μαρία Ιωάννου, Γεωργία Καραγιαννοπούλου, Αθανάσιος Καρυπίδης, Ελπίδα Κάτσικα, Ιωάννης Κολαξίδης, Χάρης Κουρουζίδης, Δημήτρης Λαμπρέλλης, Ιωάννης Λίτσας, Ευθύμης Μουρατίδης, Βασίλης Μπακαλούδης, Ελευθέριος Μπέτσης, Εύα Μπογρή, Γιώργος Μπουζίκας, Τάσος Μπούνας, Καίτη Παπαναούμ, Δημήτρης Προκοπίου, Ανέστης Σαμουρκασίδης, Κώστας Σαραπτσής, Οδυσσέας Τζημούλης, Γιάννης Χολογγούνης, Χρήστος Βλάχος (εκτός συναγωνισμού), Βασίλης Καρκατσέλης (εκτός συναγωνισμού), Λία Παπαδράγκα (εκτός συναγωνισμού).

Στο διαγωνισμό υπέβαλαν φωτογραφίες εξήντα τρεις φωτογράφοι συνολικά. Οι επισκέπτες της έκθεσης, θα είναι δυνατόν να δουν και το έργο των υπολοίπων φωτογράφων σε μία ξεχωριστή εγκατάσταση.