Μετά την επιτυχία που σημείωσε πριν από μερικές μέρες η sold out εμφάνισή της στο Παλλάς με τίτλο …του Έρωτα και της Αμαρτίας, η Φωτεινή Δάρρα επιστρέφει την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου στις 21.00 στον ίδιο χώρο για μια ακόμα συναυλία. Λίγες μέρες πριν μας αφιερώνει λίγο χρόνο για να μας πει λίγα λόγια την παράσταση.

CultureNow: Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου επιστρέφετε μόλις λίγες ημέρες μετά την τελευταία σας συναυλία και πάλι στο Παλλάς, με την παράσταση … του Έρωτα και της Αμαρτίας. Πείτε μας λίγα λόγια για την ιδέα που βασίστηκε η παράσταση, αλλά και για τους συντελεστές που την υλοποίησαν.

Φωτεινή Δάρρα: Πρόκειται για την επανάληψη της συναυλίας που έγινε sold out στις 29 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο. Είμαι πολύ χαρούμενη που ο κόσμος αγκάλιασε τόσο ζεστά αυτή την παράσταση κι έτσι αποφασίσαμε να την επαναλάβουμε αυτή την Κυριακή, την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων. Θα ακουστούν μερικά από τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια που γράφτηκαν τη δεκαπενταετία ’60-΄75 και που τα γνωρίζουμε και τα σιγοτραγουδάμε όλοι μας. Οι παλαιότερες γενιές με νοσταλγία και οι νεώτερες με πρωτοφανή αγάπη. «Σε βλέπω στο ποτήρι μου», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», «Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου», «Ξύπνα αγάπη μου», είναι μερικά μόνο από τα σπουδαία αυτά τραγούδια που σας προσκαλώ να τραγουδήσουμε παρέα. Αναδύονται μέσα από μία ερωτική ιστορία που ξεκινάει με ένα χωρισμό και καταλήγει σε έναν καινούργιο έρωτα. Το χιούμορ και η χαρούμενη διάθεση έχουν κι αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί μου επί σκηνής χορεύει ο Κυριάκος Κοσμίδης και συμμετέχει ο ηθοποιός Γιώργος Παπαγεωργίου. Το video art επιμελείται η Λία Ψωμά, τους φωτισμούς ο Γιώργος Τέλλος, τον σχεδιασμό του ήχου ο Γιάννης Λαμπρόπουλος και τη σκηνοθετική επιμέλεια η Φρόσω Λύτρα.

C. N.: Η παράσταση δανείζεται τον τίτλο της από τη νέα σας δουλειά … του Έρωτα και της Αμαρτίας, μέσα από την οποία προσεγγίζετε με έναν διαφορετικό τρόπο κάποια από τα σημαντικότερα τραγούδια του 60 και του 70. Πως τα ερμηνεύετε στο δίσκο σας, αλλά πως τα παρουσιάζετε επίσης και επί σκηνής;

Φ. Δ.: Δεν θέλησα να αλλοιώσω ούτε στο ελάχιστο τη ματιά μέσα από την οποία δημιουργήθηκαν αυτά τα τραγούδια. Για το λόγο αυτό δεν τα διασκευάσαμε αλλά τα προσαρμόσαμε με νέους ήχους στο ύφος της εποχής μας, σεβόμενοι τις αρχικές ενορχηστρώσεις, καθώς επίσης κράτησα τους ίδιους τόνους στους οποίους τραγουδήθηκαν στις αρχικές εκτελέσεις. Η μεγάλη μου αγάπη γι αυτά τα τραγούδια ήταν αυτή που με έκανε να θελήσω να τα τραγουδήσω. Κάθε τραγουδιστής με την ερμηνεία του αφήνει το δικό του δακτυλικό αποτύπωμα στα τραγούδια που ερμηνεύει.

C. N.: Τι χρειάζεται το νεανικό κοινό σήμερα για να έρθει σε επαφή με ερμηνευτές και συνθέτες του 60 και του 70 που έγραψαν ιστορία; Πιστεύετε πως οι νέοι οικειοποιούνται περισσότερο αυτά τα τραγούδια σε συνδυασμό με έναν πιο σύγχρονο ήχο;

Φ. Δ.: Ο σύγχρονος ήχος σίγουρα βοηθάει τους νέους να προσεγγίσουν αυτά τα μοναδικά τραγούδια. Αλλά νομίζω ότι αυτό που τα κάνει διαχρονικά είναι η θεματολογία τους. Ο έρωτας είναι πάντα επίκαιρος σε όποια εποχή κι αν ζεις. Με μεγάλη έκπληξη αλλά και χαρά διαπιστώνω μέσα από τις συναυλίες ότι και οι νέοι ξέρουν αυτά τα τραγούδια και τα σιγοτραγουδούν. Άλλωστε περιέχουν τόση αλήθεια που μιλούν απ’ ευθείας στην ψυχή μας.

C. N.: Τέλος, τι να περιμένουμε στο προσεχές μέλλον; Θα επαναληφθεί κάποια στιγμή η παράσταση;

Φ. Δ.: Είμαι ευτυχισμένη που σε τόσο δύσκολες εποχές επαναλαμβάνεται η παράσταση αυτή. Ανέλπιστη χαρά! Η επόμενη συναυλία μου είναι στις 14 Φεβρουαρίου (ημέρα των ερωτευμένων, όπως έχουμε συνηθίσει να την ονομάζουμε) με ερωτικά τραγούδια από όλο τον κόσμο. Ο έρωτας έχει την τιμητική του!