Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ GINA BACHAUER 2015, που διοργανώνεται από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ GINA BACHAUER και το ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ C.V. ALKAN-P.J.G. ZIMMERMAN, με την συνεργασία της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» και της ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, παρουσιάζει νέους βραβευμένους σολίστ και σύνολα σε ένα συναρπαστικό πρόγραμμα σχηματισμένο από έργα μεγάλων συνθετών.

Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας.

Η πρώτη συναυλία, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Αυγούστου, ώρα 21.00, στην Εκκλησία Αγ. Γεωργίου (Παλαιό Φρούριο). Η δεύτερη συναυλία, το Σάββατο 29 Αυγούστου (Πανσέληνος με Μουσική | Υπό την Αιγίδα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας), ώρα 22.00, στο Προαύλιο της Εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου (Παλαιό Φρούριο) και η τρίτη, την Κυριακή 30 Αυγούστου, ώρα 20.30, στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, κατά τα πρωινά των ίδιων ημερών θα πραγματοποιούνται μουσικά workshops στο Ωδείον Κερκύρας (Καλοσγούρου 8), ώρα 10.00-12.00. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ GINA BACHAUER (έτος ίδρυσης 1979) έχει θέσει ως βασικούς του σκοπούς, να διατηρήσει με κάθε δυνατό μέσο ζωντανή τη μνήμη της αξέχαστης Gina Bachauer, να προσφέρει υποτροφίες σε ταλαντούχους νέους μουσικούς για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως και να διοργανώνει μουσικές εκδηλώσεις για την ανάδειξη ανερχόμενων νέων καλλιτεχνών.

H Gina Bachauer υπήρξε προσωπικότητα διεθνούς κύρους, υποδειγματική μουσικός που πρόσφερε βαθιά ικανοποίηση και ευτυχία σε όσους την άκουσαν σε ρεσιτάλ και συναυλίες ή σε όσους μαθήτευσαν κοντά της.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους Φίλους και Υποστηρικτές που συνέδραμαν στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Gina Bachauer, όπως και τους εκλεκτούς καλλιτέχνες που προσφέρουν ευγενώς την τέχνη τους.

Σε στιγμές εξαιρετικά δύσκολες, σαν αυτές που βιώνει η Ελλάδα, πάντα έδιναν Δύναμη και πρόσφεραν Ελπίδα για ένα καλύτερο Μέλλον, ο Πολιτισμός και ιδιαίτερα η Μουσική.

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΟΛΙΣΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΛΑ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΑΝΙΩΤΗΣ, βιολί
ΒΑΣΙΑ ΑΛΑΤΗ, σοπράνο
NADJA KALMIKOVA, βιολί
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΙΑΝΗΣ, κρουστά
ΛΟΥΚΙΑ ΛΟΥΛΑΚH, βιολοντσέλο
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΙΣΙΡΓΗΣ, πιάνο
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ, πιάνο
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΪΒΑΝΑ, βιολί
MACIEZ SKΑRBEK, πιάνο
ΗΛΙΑΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ, κλαρινέτο
ΠΑΡΙΣ ΤΣΕΝΙΚΟΓΛΟΥ, πιάνο

TRIO 92

ΣΥΝΟΛΟ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ”
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΝΘΗΣ, μουσική διδασκαλία

ΝΕΑΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ”
ΑΛΕΞΗΣ ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ, μουσική διεύθυνση

COMPOSER IN RESIDENCE:
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ