Με σύνθημα Καθαρός αέρας για όλους ξεκινούν οι εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης στην Πλατεία Κοτζιά.

Η εβδομάδα από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί ως Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος μέσω της προώθησης αειφόρων τρόπων μετακίνησης και της συνετής χρήσης του αυτοκινήτου κατά τρόπο οικονομικό, ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλικό.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αρχίζει με τη μουσική παράσταση roots-rock-ρεμπέτικο+θέατρο της καταξιωμένης ερμηνεύτριας Σωτηρίας Λεονάρδου και του γνωστού συνθέτη και τραγουδιστή Πάνου Φουρτούνα, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Κοτζιά και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης και στην προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των δημοτών, ο Δήμος Αθηναίων θα παρουσιάσει το Eco-driving.

Το Eco-driving είναι ένας έξυπνος οικολογικός τρόπος οδήγησης, που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, στη μείωση των εκπομπών ρύπων και αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθώς και στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Eco-driving, στην πλατεία Κοτζιά θα βρίσκονται δύο απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου Αθηναίων, ένα φυσικού αερίου και ένα πετρελαιοκίνητο.

Το ίδιο βράδυ στις 8μ.μ., οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη διοργάνωση ποδηλατικού μη αγωνιστικού γύρου στις 5 μ.μ., με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Δημαρχείο της Αθήνας στην Πλατεία Κοτζιά.

Την ίδια ώρα στην Πλατεία Κοτζιά θα πραγματοποιείται μεγάλος διαγωνισμός skate and the city, στον οποίο για πρώτη φορά στη χώρα μας θα συμμετέχουν οι καλύτεροι skater της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τέλος, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. η Πλατεία Κοτζιά υποδέχεται τους Going Through σε μια συναυλία ειδικά για μαθητές, που ολοκληρώνει τον κύκλο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης.