Οι αίθουσες τέχνης έκφραση – γιάννα γραμματοπούλου και fizz εγκαινιάζουν την ομαδική έκθεση με τον ιδιόμορφο τίτλο: «Ευκαιρίες χωρίς Εκπτώσεις» την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011.

Συμμετέχουν:

Άγγελος Αντωνόπουλος, Περικλής Γουλάκος, Μαριλένα Ζαμπούρα, Μιχάλης Μανουσάκης, Παντελής Χανδρής

Ο τίτλος της έκθεσης κάνει λογοπαίγνιο αλλά έχει ξεκάθαρη και επίκαιρη διάσταση. Σε μια εποχή οικονομικής και ιδεολογικής κρίσης, παρακμής και απαξίωσης θεσμών και αξιών, πέντε εικαστικοί αποφασίζουν να παρουσιάσουν μια έκθεση με «ευκαιρίες»  χωρίς καμία έκπτωση στο πνευματικό μέρος των ίδιων των έργων. Επιχειρούν να αποδείξουν ότι σε καιρούς χαλεπούς η μόνη διέξοδος είναι ο πολιτισμός και πως σε καμία περίπτωση η αγοραστική ευκαιρία δεν ταυτίζεται με έκπτωση στη δημιουργία, τη φαντασία, την ποιότητα.

Πρόκειται για μια έκθεση των πέντε με έργα διαφορετικής τεχνικής, όπου ο κάθε ένας καλλιτέχνης προσεγγίζει το φως και τη σκιά, το σχέδιο, το άσπρο- μαύρο με προσωπικό και ιδιαίτερο τρόπο. Με χρωματικές παρεμβολές και παρά την διαφορά των αντιλήψεών που χαρακτηρίζουν τον καθένα ξεχωριστά από την μέχρι τώρα εκφραστική του πορεία στον εικαστικό χώρο, δηλώνεται δυναμικά η συνύπαρξη και η συνομιλία των έργων τους.