Το θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζει στη σκηνή Black Box το έργο της Ελένης Τζάρου «Έρως και τέλος ή τα δάκρυα του ψαριού …

μέσα στη θάλασσα» από την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012.

Το έργο «ΕΡΩΣ & ΤΕΛΟΣ ή Τα δάκρυα του ψαριού μέσα στη θάλασσα» είναι πρωτότυπο ελληνικό θεατρικό κείμενο που ολοκληρώθηκε το 2010.

Πρόκειται για ένα έργο με χαρακτήρα ανθρωποκεντρικό το οποίο θέτει διαχρονικά υπαρξιακά ερωτήματα. Η δομή του είναι σπονδυλωτή, με αυτόνομες επί μέρους σκηνές που συνδέονται θεματικά. Η παράσταση κινείται ανάμεσα στην αφαίρεση και τον ρεαλισμό, τον σουρεαλισμό και την ποίηση. Βασικός άξονας του έργου: o άνθρωπος χωρίς χρόνο, τόπο, ταυτότητα.  Πρωταγωνιστής: ο ηθοποιός. Στόχος: ένας λιτός και αφαιρετικός τρόπος ανεβάσματος μιας παράστασης όπου κυριαρχεί το σώμα και ο λόγος.

Μερικά λόγια για το έργο:

Η πικάντικη ερωτική ιστορία της Γ και του Α σερβιρισμένη με πράσινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο και χορευτικές φιγούρες σε ρυθμούς tango. Ο ουρανοκατέβατος Β αναρωτιέται πώς βρέθηκε πού και γιατί; Η Ειρήνη πάλι, μόνη στο σπίτι της “συνομιλεί” με τον Χαρίλαο, τον άνδρα που έζησε μαζί του όλη της τη ζωή και τώρα τον έχασε. Ίσως όμως και να τον ξαναβρεί… Μικρές γλυκόπικρες καθημερινές ιστορίες συνθέτουν το σπονδυλωτό έργο που αναμετριέται με τη ζωή και τις γεύσεις της. Η συνταγή που προτείνει είναι αληθινή: φαρφάλες με βότκα, σολομό, και πράσινο πιπέρι.

Οι συντελεστές:

Η ομάδα “ΛΟΓΩ ΧΟΡΟΥ” ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2007.
Το σκεπτικό της ομάδας είναι η σύνθεση διαφορετικών ειδών τέχνης με κεντρικό άξονα το θέατρο και ειδικότερα ο συνδυασμός λόγου, κίνησης και μουσικής. Όσον αφορά στον θεατρικό λόγο στόχος είναι η δημιουργία πρωτότυπων έργων και η καλλιέργεια προσωπικών τρόπων έκφρασης.

Το έργο είναι σε κείμενο & σκηνοθεσία της Ελένης Τζάρου (με την δημιουργική συμμετοχή των ηθοποιών στο κομμάτι της σκηνοθεσίας). Τις χορογραφίες επιμελήθηκε ο Κώστας Νικολαΐδης. Τα κοστούμια έχει αναλάβει ο Βασίλης Παυλίδης και την μουσική επιμέλεια ο Μάνος Τριανταφυλλάκης. Τον σχεδιασμό των φώτων επιμελήθηκε η Ελένη Τζάρου.
   

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ   
   

Κείμενο: Ελένη Τζάρου
Σκηνοθεσία: Ελένη Τζάρου (με τη συμμετοχή των ηθοποιών)
Χορογραφίες tango: Κώστας Νικολαΐδης
Κοστούμια: Βασίλης Παυλίδης
Μουσική επιμέλεια: Μάνος Τριανταφυλλάκης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Ελένη Τζάρου
Γραφιστική επιμέλεια: Δημήτρης Παγγές
Φωτογραφίες:    Μαριγώ Αγγελίδου
   
   
   
Παίζουν οι ηθοποιοί:Λευτέρης Βασιλάκης
Έφη Γούση
Βάνα Παρθενιάδου
Μάνος Τριανταφυλλάκης

   

Χορεύουν:
α διανομή
Κώστας Νικολαΐδης
Αμαλία Κοσμά

β διανομή
Μάνος Χριστοφακάκης
Δώρα Τρουπή