Η θεατρικη ομαδα ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Α της Μεθοδου Υποκριτικης & Προσωπικης Αναπτυξης “Συναισθηματικής Διαλεκτικής” του Στέλιου Καλαθά, παρουσιάζει στο Θέατρο Olvio την παράσταση Έρως… ανίκητος χρόνου, στις 27 και 28 Ιουλίου 2014.

Μία παράσταση βασισμένη σε κείμενα, στίχους και μουσικές που αναζητούν τις διαφορετικές εκφάνσεις, αλλά και τη διαχρονικότητα του έρωτα.

Με αφετηρία την ελληνική μυθολογία και τη γέννηση του θεού Έρωτα, ξετυλίγεται το κουβάρι φτάνοντας στο σήμερα και ανακαλύπτουμε τι έχει αλλάξει μέσα στους αιώνες, την αξία της δύναμής του και τη σημαντικότητά του στις ζωές μας.
Ήρωες που έχουν βιώσει το μεγαλείο του έρωτα, συναντιούνται σ’ έναν τόπο κοινό – εκεί που πάει ο έρωτας όταν χάνει τα φτερά του – σ’ έναν ερωτικό «παράδεισο», και καταθέτουν προσωπικές εμπειρίες και στοχασμούς με ποιητική διάθεση και εικαστική ατμόσφαιρα.

Ένα σαξόφωνο συνθέτει μελωδικά, οι μάσκες πέφτουν και τα πέντε στάδια του έρωτα αποκαλύπτονται μπροστά μας και δίνουν απαντήσεις. Το έργο είναι το απόσταγμα έρευνας ενός χρόνου , όπου με τη βοήθεια συγγραφέων, ποιητών, ψυχολόγων, θεολόγων και φίλων ανεβάζει στη σκηνή την ανάγκη που έχει το ΕΓΩ να συναντήσει τον ΑΛΛΟΝ.

έλα λοιπόν…να “ανεβάσουμε τη τέντα στο μπαλκόνι, ν’ ανεβάσουμε και λίγο τα ρολά” (Λ. Νικολακοπουλου) για να μπει φως ζωής και έρωτα στις καρδιές μας…έλα λοιπόν…σε μία παράσταση με “λόγο και ψυχή στο συμφραζόμενο” (Σ. Κραουνάκης-Λ. Λαζόπουλος)… έλα να ” να παίξουμε τον έρωτα ξανά, σαν τελευταίοι Μοϊκανοί για το αδύνατο ικανοί και για την τρέλα” (Α. Αλκαίος)….έλα “αντικριστά να πάμε πιο μπροστά και απ’ το μαζί και απ’ το χωριστά” (Ν. Μωραίτης) …έλα “κι αφού χορέψουμε και πάψει ο σαματάς…εφτά τραγούδια θα σου πω, για να διαλέξεις το σκοπό, για να μου πεις, για να σου πω το Σ’ αγαπώ”. (Μ. Κακογιάννης)

ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΑΘΑΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΔΑΥΛΟΣ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Πι Κάππα
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΝΑΤΑΣΑ ΣΟΥΡΛΑΝΤΖΗ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΑΛΙΝΗ ΣΠΑΘΑΡΑΚΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΣ
VIDEO ART: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΓΑΣ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΣΧΟΛΕΣ ΚΟΡΕΛΚΟ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΓΡΑΦΙΚΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ