Την αισθησιακή και γεμάτη μυστήριο ταινία «Γυμνοί Στον Ήλιο» με τον Αλέν Ντελόν σε έναν από τους ρόλους που σημάδεψαν την καριέρα του, το γαλλικό φιλμ «Σεζάρ και Ροζαλί», που διηγείται την ιστορία ενός ερωτικού τρίο και μιας εκκολαπτόμενης φιλίας, και την «Ουδέτερη Ζώνη», που αναφέρεται στα περίφημα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ, τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ.

Τρίτη 15 Αυγούστου 21:00
Γυμνοί Στον Ήλιο / Plein Soleil

Η ταινία του Ρενέ Κλεμάν, βασίζεται στο βιβλίο της Πατρίτσια Χάισμιθ “Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ” και θεωρείται η κορυφαία μεταφορά βιβλίου της στη μεγάλη οθόνη.

Υπόθεση: Ένας πλούσιος Αμερικανός βιομήχανος αναθέτει στον Τομ Ρίπλεϊ, πρώην φίλο του γιου του Φιλίπ, να τον φέρει από την Ιταλία, πίσω στην πατρίδα. Ως αμοιβή θα λάβει πέντε χιλιάδες δολλάρια. Ο Τομ, βρίσκει τον Φιλίπ να διασκεδάζει με την ερωμένη του Μαρτζ Ντιβάλ και να μην έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει στις Η.Π.Α .

Ο Τομ, θεωρώντας ότι η αρχική αποστολή του έχει τελειώσει και γοητευμένος από τη ζωή του πλούσιου φίλου του, αρχίζει να ονειρεύεται να είχε την περιουσία του, την κοπέλα του, μέχρι και την ίδια του την ταυτότητα. Και θα κάνει το παν για να τα οικοιοποιηθεί.

Σκηνοθεσία: Ρενέ Κλεμάν
Μουσική: Νίνο Ρότα
Πρωταγωνιστούν: Αλέν Ντελόν, Μαρί Λαφορέτ, Μορίς Ρονέ, Ρόμι Σνάιντερ

Τετάρτη 16 Αυγούστου 21:00
Σεζάρ και Ροζαλί / Cesar et Rosalie

Μια λυρική, ευαίσθητη ταινία που μιλά για τον έρωτα, την ελευθερία, τη φιλία και τις επιλογές που καθορίζουν τελικά τη ζωή ενός ανθρώπου. Με ένα θέμα που θυμίζει την ταινία “Ζιλ και Ζιμ” ο Κλοντ Σοτέ πλάθει μια διαπεραστική, ψυχολογική ταινία που αγγίζει όλα τα διλήμματα των ερωτευμένων. Αλλά ταυτόχρονα και μια σπουδή πάνω στα κοινωνικά ήθη της δεκαετίας του ’70, όταν ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Γαλλία ο Πομπιντού.

Υπόθεση: Στο Παρίσι, η όμορφη ζωντοχήρα Ροζαλί περνάει τον χρόνο της με τον Σεζάρ, έναν χοντροκομμένο αλλά καλόκαρδο έμπορο παλιοσίδερων. Σε έναν γάμο συναντά την πρώτη της αγάπη, τον Νταβίντ, έναν συνεσταλμένο καλλιτέχνη κόμικ. Παρά τις προσπάθειες του Σεζάρ να αποθαρρύνει την αναθέρμανση των σχέσεων τους, η Ροζαλί το σκάει με τον Νταβίντ. Αναστατωμένος που τον παράτησε, ο Σεζάρ τους αναζητά και προσφέρει στη Ροζαλί το παλιό εξοχικό της οικογένειας του, σε ένα νησάκι του Ατλαντικού, το οποίο και του ανήκει. Αυτή το αποδέχεται, κι όλη η οικογένεια μαζεύεται εκεί για το καλοκαίρι, αλλά η Ροζαλί πέφτει σε κατάθλιψη. Για να την βοηθήσει, ο Σεζάρ ξεκινάει να βρει τον Νταβίντ, με σκοπό να τους ξαναφέρει κοντά.

Σκηνοθεσία: Κλοντ Σοτέ
Πρωταγωνιστούν: Ιβ Μοντάν, Ρόμι Σνάιντερ, Σάμι Φρέι

Παρασκευή 18 Αυγούστου 21:00
Ουδέτερη Ζώνη / Green Zone

Ταινία δράσης, αμερικανικής παραγωγής 2010 του Πολ Γκρίνγκρας, η οποία δεν προβλήθηκε ποτέ στις αίθουσες. Διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βαγδάτη το 2003.

Υπόθεση: Ο αξιωματικός Ρόι Μίλερ και η ομάδα του, έχουν αναλάβει να εντοπίσουν όπλα μαζικής καταστροφής, που εικάζεται ότι βρίσκονται κρυμμένα στην έρημο.

Στην προσπάθειά τους να τα βρουν και να επιβιώσουν στη φρίκη του πολέμου, θα πέσουν πάνω σε ένα καλοστημένο σχέδιο, που ανατρέπει αναπάντεχα τον αρχικό σκοπό της αποστολής τους… Τελικά θα ανακαλύψουν πως η ιστορία περί όπλων μαζικής καταστροφής είναι στημένη από το Πεντάγωνο και χημικά όπλα δεν υπάρχουν, αφού το αντίστοιχο πρόγραμμα του Ιράκ σταμάτησε το 1991, μετά την επιχείρηση των ΗΠΑ «καταιγίδα της ερήμου».

Σκηνοθεσία: Πολ Γκρίνγκρας
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Γκρεγκ Κινίαρ, Μπρένταν Κλίσον, Τζέισον Άιζακς, Έιμι Ράιαν

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, για 14 ημέρες.