Το φιλμ αμερικανικής παραγωγής “Ντάρλινγκ”, μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’60, σε σκηνοθεσία Τζον Σλέσιντζερ και το ιρανοκαναδικό δράμα “Εκεί που πέφτει η βροχή”, εμπνευσμένο από αμφιλεγόμενες ιατρικές-ηθικές ανησυχίες.

Σάββατο 26 Αυγούστου
22:00 | Darling
Ασπρόμαυρο, ρομαντικό δράμα παραγωγής Η.Π.Α. 1965

Μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’60, που χάρισε το Όσκαρ στην πρωταγωνίστριά του Τζούλι Κρίστι κι έκανε διεθνώς γνωστό τον σκηνοθέτη Τζον Σλέσιντζερ.

Υπόθεση:

Ξεκινώντας από έναν επιτυχημένο τηλεοπτικό δημοσιογράφο, ένα νεαρό μοντέλο χρησιμοποιεί τους άνδρες για να ανέβει επαγγελματικά στο γεμάτο προκλήσεις Λονδίνο του ΄60. Η νεαρή Νταϊάνα Σκοτ είναι αποφασισμένη να κατακτήσει όλα όσα ονειρεύεται στη ζωή της. Με όπλο την ομορφιά της, γοητεύει όσους άντρες συναντά, αντιμετωπίζοντάς τους σαν σκαλοπάτια στη σκάλα που οδηγεί στην εκπλήρωση των στόχων της. Δυστυχώς για εκείνη, η «κορυφή» είναι μια ακαθόριστη ιδέα και το κόστος κατάκτησης αυτής της φαντασίωσης ενδέχεται να είναι πολύ βαρύ. Τελικά, η ισορροπία των σχέσεων δεν είναι τόσο σταθερή όσο πιστεύει και οι ρόλοι του θύτη και του θύματος δεν είναι δεδομένοι.

Σκηνοθεσία: John Schlesinger
Πρωταγωνιστούν: Julie Christie, Dirk Bogarde, Laurence Harvey

Κυριακή 27 Αυγούστου
23:00 | Εκεί Που Πέφτει η Βροχή /The Rain Falls Where It Will
Δραματική ταινία παραγωγής Ιράν/Καναδά 2020

Αν και ξεκινά ως ταινία για την ευθανασία, εισάγει σιγά-σιγά στοιχεία σουρεαλισμού και παραξενιάς, γεμάτη μαγεία, ελπίδα και πράξεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν θαύματα. Η επεξεργασία της εικόνας είναι εξαιρετική, επιτυγχάνοντας μια ατμόσφαιρα ονειρικής ιστορίας. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από αμφιλεγόμενες ιατρικές-ηθικές ανησυχίες. Οι θεατές αποφασίζουν μόνοι τους.

Υπόθεση:

Η Σάρα είναι μια αξιοσέβαστη νοσοκόμα σε ένα απ’ τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Τεχεράνης, όπου αναλαμβάνει την φροντίδα των ασθενών που δεν έχουν ελπίδες ανάρρωσης, δίνοντας τέλος σε αυτούς που υποφέρουν, ακόμα κι αν οι οικογένειες τους δεν το γνωρίζουν. Όλα πάνε καλά γι’ αυτήν, μέχρι που της ζητείται να προσφέρει κατ’ οίκον νοσηλεία σε έναν ασθενή, που ζει στη βίλα του κοντά στη θάλασσα.

Σκηνοθεσία: Majid Barzegar
Πρωταγωνιστούν: Nazanin Ahmadi, Alireza Sani Far, Mazdak Mirabedini