Η Ελένη Γλύνη δημιουργεί ανθρώπινα εργόχειρα με τη βοήθεια μιας λεπτής, σφιχτοπλεγμένης γραμμής. Ονειρικές φιγούρες ενός άχρονου χώρου, οι χαρακτήρες που πλάθει αποπνέουν βαθιά πνευματικότητα, τυλιγμένοι στην ανέμη του στιβαρού της σχεδίου. Με νήμα την άκρη της γραφίδας της, οι μορφές της ανακαλούν με μια ανάστροφη πορεία τις αρχέγονες δημιουργικές προσπάθειες του ανθρώπου, τότε που μοτίβα από το υφάδι του αργαλειού μεταφέρονταν στις ζωγραφικές παραστάσεις των νεολιθικών και των γεωμετρικών αγγείων.

Οι εύθραυστες, ασκητικές μορφές της Ελένης Γλύνη μάς καλούν να ανακαλύψουμε τον μίτο του κόσμου της δημιουργού, έναν κόσμο δομημένο με το πιο απλό μέσο, το μολύβι, που άλλοτε μοιάζει με εργόχειρο πλεκτό και άλλοτε θυμίζει ταπισερί.

© Ελένη Γλύνη, ευγενής παραχώρηση της ιδίας

Ελένη Γλύνη

Η Ελένη Γλύνη σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ζωγραφική με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη και νωπογραφία με τον Παύλο Σάμιο. Έχει στο ενεργητικό της τρεις ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις κι έχει φιλοτεχνήσει εικαστικές εκδόσεις για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.