Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και η Νίκη Ταγκάλου σας παρουσιάζουν την νέα ποιητική συλλογή για την αγάπη και την ψυχή με τίτλο “Επανάσταση Σιωπής”.

Από το κείμενο του οπισθόφυλλου…

Αυτή η συλλογή είναι άλλη μια εξομολόγησή μου. Τώρα θα μου πείτε… γιατί… Γιατί τα πάθη, τα λάθη, οι καημοί αν κρατιούνται σαν φυλαχτό για πάντα μέσα μας, έρχεται η στιγμή που μας πνίγουν και εγώ επέλεξα να μην είμαι άλλη μια πνιγμένη. Επέλεξα να δώσω φτερά στην ψυχή μου και να μην την κρατώ πίσω από κάγκελα.

Σημαδέψτε στο μυαλό μου δεν με νοιάζει.  Την ψυχή μου μόνο αφήστε ήσυχη, χωρίς αυτήν δεν μπορώ να γράψω…

                                     “Φυσικά και θα μιλήσω,

μόλις η σιωπή

τελειώσει τον έρωτα της.

Κάθε φορά που ήθελα να την ακούσω

μιλούσα στον εαυτό μου.

Αυτή …

ήταν η σιωπή μου,

η σιωπή σου,

η σιωπή μας…”

Η Νίκη Ταγκάλου γεννήθηκε το 1975 στον Πειραιά. Σπούδασε Φωτογραφία και εργάστηκε για έναν χρόνο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως φωτογράφος. Έκτοτε δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα ασχολούμενη με τις Δημόσιες Σχέσεις.

Μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει δύο συλλογές της σε μορφή e-book, η “ΜΑΧΗ ΕΡΩΤΩΝ” (2012) (μεταφράστηκε στα αγγλικά και κυκλοφόρησε σε Η.Π.Α., Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κίνα, Καναδά, Βραζιλία και Ινδία), καθώς και η “ΨΥΧΕΣ ΑΠΟ ΜΟΛΥΒΙ” (ελεύθερη διάθεση στο αναγνωστικό κοινό μέσω του ιστοτόπου www.texni.org). Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει πλήθος κειμένων σε διαδικτυακά λογοτεχνικά περιοδικά.

Η ποιητική συλλογή “Επανάσταση Σιωπής” (Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, 2013) είναι η πρώτη της συλλογή που κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Επίσης έχει βραβευθεί  :

Στα “ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2013″

-με  το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ για την ανέκδοτη συλλογή της  «Μνήμες γυναίκας».

-με  το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ για την ανέκδοτη συλλογή της  «Ερώτων κραυγές».

 Και στον 1ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ  «ΜΑΝΩΛΗ ΑΛΥΓΙΖΑΚΗ» στο ΙΝΤΕRNATIONAL ART ACADEMY

-με το Βραβείο  “ ΣΟΦΟΚΛΗΣ”.