Στις αρχές του Σεπτέμβρη, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, θα μας περιμένει με ανυπομονησία ένας dance μαραθώνιος! H ελληνική dance σκηνή θα έχει την τιμητική της στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος στις 5 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τους Argy, GummiHz, , K.atou, Cj Jeff, Leon Segka, Mr.Statik, Lemos, Kreon, Tolis Q, ενώ headliner του party event θα είναι η μούσα της διεθνούς techno, η Ellen Allien και το δίδυμο των Wighnomy Brothers.  

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του χώρου για τις ανάγκες του event θα αναλάβει ο Ioannis Sochorakis (www.ioannissochorakis.com), ένας ‘Ελληνας καλλιτέχνης με έδρα τη Νέα Υόρκη, ενώ το ένTechno σκοπεύει  ακόμη να παρουσιάσει κάποια μουσικά ντοκιμαντέρ που συνδέονται με την κουλτούρα της ηλεκτρονικής μουσικής. Πρόκειται για ταινίες που κατοχυρώνουν την ηλεκτρονική μουσική ως ένα ιδίωμα που εκφράζει την εποχή του και του οποίου η υπόσταση ξεπερνά την έννοια του «trend».

Η πρώτη επιβεβαιωμένη προβολή είναι αυτή του  «Speaking In Code» (www.speakingincode.com) της Αμερικανίδας Amy Grill, για το οποίο παραθέτουμε σε μια πρώτη φάση, ένα αντιπροσωπευτικό σχόλιο που ακολούθησε την πρεμιέρα του στο Independent Film Festival της Βοστόνης, στις 23 Απριλίου. Φυσικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα εμπλουτιστεί μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ προγραμματίζεται και μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις.