Η Εύη Ζαμπέλη συμμετέχει στην έκθεση “Entanglement” με τα παραστατικά και βιωματικά έργα της. Η έμπνευσή της για την δημιουργία αυτών των τοπίων είναι βιωματική, δηλαδή άλλοτε μπορεί να είναι η παρατήρηση του κόσμου που την περιβάλλει, αλλά και μία τυχαία φωτογραφία, μία εικόνα, μία βόλτα, ή ακόμα μία περιήγηση στο ίντερνετ και συγκεκριμένα στα social media. Δημιουργώντας φανταστικά περιβάλλοντα γεμάτα χρώμα και μια μυστηριώδες ατμόσφαιρα από την οποία αναδύονται οι μορφές, η καλλιτέχνης “εμπλέκει” νοητικά τον θεατή στον
δικό της προσωπικό σύμπαν.

Ο Αντώνης Καπνίσης πραγματεύεται την έννοια του τοπίου υπό το πρίσμα της επιπεδότητας και όχι με διάθεση νατουραλιστικής απόδοσης. Χρησιμοποιώντας το μαύρο χρώμα συμβάλλει στην ακύρωση μιας “αισθητικής” απόλαυσης της φύσης και την αντιστροφή προς έναν εσωτερικό κόσμο. Εξετάζει την αμφίδρομη σχέση μεταξύ χώρου και μοναχισμού και τον τρόπο με το οποίο αυτό το δίπολο έρχεται σε επαφή με την έννοια του τοπίου. Τέλος, ο καλλιτέχνης διαπραγματεύεται την έννοια της “αποκάλυψης” και της σύνδεσης της με ζητήματα μορφής και εικόνας.

H Su Wong, μετά από ένα χρόνο αφιερωμένο στη ζωγραφική και τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, αποφάσισε να μετακομίσει στην Ελλάδα. Η Αθήνα είναι ένας νέος πλανήτης γι ‘αυτήν, όχι μόνο έμεινε έκπληκτη από το όμορφο νησιώτικο τοπίο, αλλά και το μεταβαλλόμενο περιβάλλον δίνει μια νέα κατεύθυνση στα έργα της. Τα έργα της Su Wong στην έκθεση “Entanglement”, βασίζονται στην καθημερινή έρευνα που είναι εγγενής στην είσοδο σε μια νέα κουλτούρα. Οι πίνακές της αναδύονται από την εμπειρία της στο φυσικό και αστικό περιβάλλον της Ελλάδας και βασίζονται στο διαρκές ενδιαφέρον της να σπάει χρονικά όρια για να τα συνδυάσει σε ένα τοπίο.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το ArtShop της γκαλερί, το οποίο φιλοξενεί έργα διαφόρων καλλιτεχνών, όπως και την βιβλιοθήκη μας που αποτελείται από σπάνιες εκδόσεις της Τaschen, Rizzoli, Thames & Hudson και πολλές άλλες.

Depo Darm

Η Depo Darm είναι ένας χώρος σύγχρονης τέχνης που επιδιώκει να προωθήσει το έργο νέων αλλά και καταξιωμένων καλλιτεχνών, στεγασμένη στην Καισαριανή, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την έκθεση και τους καλλιτέχνες επισκεφθείτε το .