Δίψα.
Δίψα για νερό.

Για έρωτες και αέρα, στοργή και βλέμματα κρυμμένα πίσω από κλειστά πατζούρια. Φωνές, συχνά πνιγμένες στη σκόνη της Ανδαλουσίας και στο καμένο φως του ήλιου που σιγοκαίει τις ανύμφευτες ψυχές. Σάρκα και έρημος και η δίψα παρών. Αισθήματα και βεντάλιες, χτυπήματα κάτω από τη μέση. Πέπε Ρομάνο που είσαι; Περνάς και αναζωπυρώνεις τις ανέγγιχτες σάρκες, τις καρδιές κατασπαράζεις.

Κόρες εν καμίνω για έναν Πέπε αδειανό, Μπερνάρντα λεοπάρδαλη, αδίστακτη και φόνισσα καταπίνεις γουλιά γουλιά τις κόρες σου σαν άλλη φόνισσα του Παπαδιαμάντη. Επιβίωση και χρήμα, άλογα και μαστίγιο, Άλμπα λεύκη μητέρα τυφλή.

Πόνος και πείνα. Τάξη και χάος.

Στο τέλος μια αγχόνη και ένα πένθος για όλους, για αυτά που έγιναν και αυτά που δεν θα γίνουν.

Μαρτύριο σου λέω η ζωή. Αλλά εμείς πάντοτε στις ακροθαλασσιές, σε έρημα σπίτια, αναζητώντας ξένες αγκαλιές, πάντα στις πέντε το απόγευμα την ώρα που χαράζει. Ο Λόρκα θέλει αίμα, μαχαίρι ζητά θυσία, ταύρος, θεριό ανήμερο για να το δαμάσεις πρέπει να κοπείς. Να δίνεις όλο το είναι σου, τα ψέματα δεν χωρούν ο Ήλιος τα καίει, οι βεντάλιες θερίζουν, τα σκυλιά δαγκώνουν, τα κεριά δεν φτάνουν δια να φωτίσεις το σκοτάδι. Στα σκοτεινά ακούγονται οι αναστεναγμοί, οι πόθοι, πίσω από τις γρίλιες καρτερούν οι πιο επικίνδυνοι φόβοι μας… ο Φεδέρικο ξέρει, μόνο αυτός πως να σε βγάλει από τον Λαβύρινθο του πάθους. Για αυτό και ο ίδιος τουφεκίσθηκε από τους φασίστες, δεν φοβήθηκε το πρόσωπο του Τέρατος να το φτύσει.

Info: O Ένκε Φεζολλάρι είναι απόφοιτος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με σημαντικούς σκηνοθέτες :Ρούλα Πατεράκη, Κατερίνα Μπερδέκα, Σωτήρη Χατζάκη, Ελένη Αγγελοπούλου κ.α. Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 15 έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, έχει βραβευτεί στο Σαράγιεβο το 2013, μεταξύ άλλων τα έργα που έχει σκηνοθετήσει: Αγγέλα, Σκηνές από ένα γάμο, Παρέλαση, Αμλετ, Πλατόνοφ, Πειρασμός, Επάγγελμα Πόρνη κ.α. Έχει συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ, με την Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στην Αλβανία (πρόσφατα ανέβασμα Άμλετ), με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , Vault, Θέατρο Νέου Κόσμου κ.α

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα, στο Χώρο Τέχνης Βρυσάκι, μπορείτε να δείτε εδώ.