Όταν ο Σταμάτης πρωτοσυνάντησε την Λίνα στην Πάντειο, τότε που κι αυτοί οι δύο ήταν ακόμα «παιδιά», από τα πρώτα πράγματα που

επιθυμούσαν να δημιουργήσουν μαζί, ήταν παραμύθια για παιδιά. Καταπιάστηκαν ο Σταμάτης να μελοποιεί και η Λίνα να γράφει σε έμμετρο λόγο αγαπημένα παραμύθια.

Επτά από τα σαράνταεπτά τραγουδιστά παραμύθια που είχαν φτιάξει μαζί για μία μικρή ορχήστρα, έναν αφηγητή και τους ήρωες να τα λένε τραγουδιστά, έρχονται στο φως ξανά και στη διάθεση όλων των παιδιών και παρουσιάζονται από τις 21 Νοεμβρίου στην Αθηναΐδα.

«Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» του Hans Christian Andersen ,

«Η έξυπνη Γκρέτα» των αδερφών Γκριμμ

«Ο Τζακ κι η Φασολιά» του Joseph Jacobs

«Η συναυλία των ζώων» των αδερφών Γκριμμ,

Και «Η πεντάμορφη και το τέρας» της Gabrielle Suzanne Barbot de Villeneuve ,

αποτελούν τον πρώτο κύκλο των πέντε  παραμυθιών, με τον τίτλο «Ένα σπίτι παραμύθια».

Επτά υπέροχα παραμύθια παρουσιάζονται στο παιδικό κοινό με την επιμέλεια του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου σε μορφή τραγουδιού – παιγνιδιού, από τέσσερεις νέους ηθοποιούς – τραγουδιστές της ομάδας Σπείρα Σπείρα, με τη συνοδεία δύο μουσικών οργάνων, ακορντεόν και κρουστών, χάρτινες κούκλες και πολλή πολλή φαντασία! Με την ελπίδα πως τα παιδιά θα μεγαλώσουν ωραία και οι γονείς θα γίνουν πάλι «παιδιά».

Ο Βασίλης Βασιλάκης, παλαίμαχος ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης, φτιάχνει κούκλες, παίζει με μαριονέτες και μεταμορφώνει χαρτιά και εφημερίδες επί σκηνής.

Ρούχα φτιαγμένα από χαρτί και άλλα υλικά, δημιουργίες του ταλαντούχου εικαστικού καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου, ντύνουν τους ηθοποιούς και ταξιδεύουν τα παιδιά
στο μαγικό κόσμο του βιβλίου.

Μέσα από τις υπέροχες μουσικές του Σταμάτη Κραουνάκη και τους μαγικούς στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, τα παιδιά ταξιδεύουν στον ονειρικό κόσμο των παραμυθιών, κατανοώντας ευκολότερα  το μύθο και τα νοήματά του.

Η δράση των παραμυθιών εξελίσσεται αυτόνομη και το ενωτικό μεταξύ τους σημείο είναι ένας αφηγηματικός καμβάς, ο οποίος συνδέει τη ροή, στη διάρκεια του οποίου τα παιδιά  διαδραστικά συμμετέχουν στην εξέλιξη και στην πλοκή  των παραμυθιών. Βάση και οδηγός του θεάματος είναι όλα να είναι εμφανή, τίποτα να μη γίνεται κρυφά από το παιδί.

Για να ζουν οι γονείς καλά και τα παιδιά καλύτερα!

Συντελεστές

Ιδέα και διδασκαλία θεάματος: Σταμάτης Κραουνάκης, Λίνα Νικολακοπούλου

Επιμέλεια κειμένων –στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Σκηνικό: Μανόλης Παντελιδάκης

Φωτισμοί: Γιάννης Σιδηρόπουλος

Χορογραφία: Αναστασία Γεωργαλά

Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα

Χάρτινα κοστούμια: Νίκος Φλώρος

Ζωγραφική σκηνικού και αντικείμενα φροντιστηρίου: Φρέντυ Γκίζας

Ανάγλυφα αντικείμενα: Αλλέξανδρος Λόγγος

Παίζουν και τραγουδούν

Βασίλης Βασιλάκης, Αθηνά Αφαλίδου, Χρήστος Γεροντίδης, Τερέζα Κρητικού, Αννα Ψαρρά

Οι Μουσικοί

Μουσική διεύθυνση και Ακορντεόν: Άννα Λάκη

Νραμς και Κρουστά: Σοφία Κακουλίδου