Η τελετή απονομής των Βραβείων στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα είχε χρώμα ελληνικό, καθώς εκτός από το Α\’ βραβείο, που ο Γιώργος Λάνθιμος παρέλαβε από τον Ιταλό σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο, Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής, απέσπασε και το Prix De La Jeunesse της Επιτροπής Νέων.

 Πρόκειται για ένα βραβείο που απονέμει μία επταμελής επιτροπή νέων 18-25 ετών σε σκηνοθέτες με πρώτες ή δεύτερες ταινίες, από το Επίσημο Διαγωνιστικό και από το Ένα Κάποιο Βλέμμα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι. Η πορεία της ταινίας ξεκίνησε αθόρυβα και κορυφώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με το βραβείο. Ήταν ανέλπιστο για εμάς, παρ’ όλο που μετά την προβολή της ταινίας η αποδοχή και οι κριτικές υπήρξαν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Λάνθιμου και του παραγωγού τού Γιώργου Τσούργιαννη, μετά την απονομή.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Κυνόδοντα το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς, και απέσπασε θετικές κριτικές.

Ο Κυνόδοντας αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού και των τριών παιδιών τους που ζουν σε μια απομονωμένη βίλα, χωρίς πρόσβαση στον «πραγματικό» κόσμο. Ο μόνος που μπορεί να διασχίζει την εξώπορτα, είναι ο πατέρας, που δουλεύει σ’ ένα εργοστάσιο, ενώ τα παιδιά έχουν αναπτύξει μια παράδοξη θεώρηση των πραγμάτων κι έχουν αδρανήσει σ’ έναν εναλλακτικό κόσμο ο οποίος αποτελείται από την οικογένειά τους και μόνο, και τον οποίο κατασκεύασαν οι γονείς τους για λογαριασμό τους. Αυτή η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να διαρκέσει εσαεί, κι έρχεται η στιγμή που ένα συμβάν θα οδηγήσει στην ανατροπή σχέσεων και αντιλήψεων.

Την ταινία, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΚΚ στο πρόγραμμα Ορίζοντες, εκπροσωπεί διεθνώς η MK2, μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές εταιρίες διανομής.