Στο θέατρο Χώρα από την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου συναντάμε το πρώτο θεατρικό εγχείρημα του κινηματογραφικού σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Γιάνναρη με την μαύρη κωμωδία Eldorado του Μάριους φον Μάγιενμπουργκ.

Ο Μάγιενμπουργκ, το κακό παιδί του γερμανικού θεάτρου, που γνωρίσαμε με τον Άσχημο, παραδίδεται στα χέρια του πιο δημιουργικού Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος φιλοδοξεί να μεταφέρει στη σκηνή την πολιτική του επιθετικότητα και την έμπνευση που θεμελίωσε με το σινεμά του.
 
Το Eldorado είναι ένα επίκαιρο έργο… Ένας φιλόδοξος κτηματομεσίτης που χάνει τη δουλειά του και το αποκρύπτει. Η σύζυγος του, μια πιανίστρια που έχει χάσει τη πίστη της στη μουσική. Η μητέρα της, μια πλούσια χήρα με αδυναμία στους νεαρούς άνδρες. Ο αριβίστας εραστής της και ένας διεφθαρμένος μεγαλοεπιχειρηματίας.

Μια δυσλειτουργική ζάμπλουτη οικογένεια – ποτισμένη μέχρι το μεδούλι με την κουλτούρα και την μουσική της Ευρωπαϊκής παράδοσης – εμπλέκεται σε μία άπληστη επένδυση από τον απατεωνίσκο γαμπρό Άντον. Ο πόλεμος έξωθεν κορυφώνεται αλλά οι ιθαγενείς με την απεγνωσμένη αυτοκτονική αντίστασή τους ανατρέπουν τα σχέδια των κατασκευαστών.

Παίζουν οι Θάνος Σαμαράς, Γιώτα Φέστα, Διόνη Κουρτάκη, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Γιούλη Τάσιου και ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.