Η έκθεση ζωγραφικής της Πέννυς Σπυροπούλου «Transition from New York to Africa» είναι μια έκθεση mixed media όπου το φωτογραφικό κολάζ, η ακουαρέλα, η τέμπερα, η σινική μελάνη έρχονται να δώσουν στα έργα μια έντονη κινητικότητα, εξασφαλίζοντας μια διαρκή δυναμική, κάτι που αντανακλά τη δυναμική της ευρύτερης περιοχής του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αξιοποιώντας τους χώρους του για την έκθεση έργων τέχνης κυρίως Ελλήνων καλλιτεχνών, τα τελευταία χρόνια το Sofitel Athens Airport προάγει σταθερά την τέχνη στους διεθνείς ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη χώρα μας.

«To Sofitel Athens Airport είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών για αυτό και θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη εικαστική έκθεση, η οποία αντανακλά τη βιωματική ζύμωση των σύγχρονων πολιτισμών ανά τον κόσμο, βρίσκει “το σπίτι της” στο χώρο του ξενοδοχείου μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί δίνουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες, τους πελάτες μας, και το προσωπικό του ξενοδοχείου να αισθανθούν τη δυναμική που αποπνέουν τα έργα που άφησε πίσω της η αγαπημένη εικαστικός» αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του Sofitel Athens Airpot, κ. Γιώργος Σταύρου.

Πέννυ Σπυροπούλου

Η Πέννυ Σπυροπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Από το 1958 έως τo 1979 ασχολήθηκε με τις σπουδές της, Textile Printing στην Βιέννη, Design στη Φρανκφούρτη και τις ολοκληρώνει με τη ζωγραφική στο Λος Άντζελες (UCLA). To 1979 βραβεύεται με το Award of Excellence in Interior Design Αρχιτεκτονική από το University of California Los Angeles, School of Arts (UCLA). Από τα σπουδαστικά της χρόνια η Πέννυ ασχολήθηκε με ένα καινούργιο είδος εικαστικής τέχνης για την εποχή.

Φωτογραφικό κολάζ, ακουαρέλα, τέμπερα, σινική μελάνη, έρχονται να δώσουν στο έργο της μια έντονη κινητικότητα που εξασφαλίζει μια διαρκή δυναμική. Οι μικτές τεχνικές που χρησιμοποιούσε εκφράζονται σε συνθέσεις κολάζ με επάλληλες αναμίξεις δύο ή και περισσοτέρων εικόνων από τις οποίες δημιουργείται μια τρίτη, νέα και πρωτότυπη, εντελώς προσωπική σύνθεση. Την τεχνική την αναπτύσσει με δεκάδες στάδια λεπτομερειακής επεξεργασίας.

Οι κάθετες επαναλαμβανόμενες ραβδώσεις δημιουργούν την αίσθηση ζωντανών εικόνων σε αργή κίνηση. Το βάθος, οι ενέργειες καθώς και η συνοχή που χαρακτηρίζουν τα κολάζ της, καταξιώνουν την εκφραστική ευαισθησία και το δυναμισμό της. Η τεχνική αυτή ονομάζεται Mixed media. Από το 1980 έως το 1996 έχει κάνει 19 ατομικές και 15 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Διετέλεσε από το 1980 έως το 1989 Assistant Director στην Gallery Madison στο Los Angeles και Associate Director της Gallery Ayzenberg της ίδιας πόλης, από το 1989 έως το 1997.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 και λίγο αργότερα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση για λόγους υγείας και απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2013 αφήνοντας πίσω ένα πολύτιμο έργο.

Ατομικές Εκθέσεις/Personal Exhibitions

1982 University Art Museum, California
1982 & 1985 & 1987 & 1989 Γκαλερί «Madison», Los Angeles
1983 Γκαλερί «Harleen», San Francisco
1984 Γκαλερί «Kucera», Washington
1987 Γκαλερί «Αργώ», Αθήνα
1988 Γκαλερί «Olga Dollar», San Francisco
1988 Riverside Art Museum, California
1990 Γκαλερί «Dublin Rosenberg», Νew York
1991 Γκαλερί «The gallery Connection», Beverly Hills, California
1992 Γκαλερί «Santa Barbara», Santa Barbara, California
1993 Γκαλερί «Sagittarius», New York
1994 Γκαλερί «Robert Miler», Washington
1994 & 1995 Γκαλερί «Ayzenberg», Los Angeles
1996 Armand Hammer Museum of Art and Cultural Center/UCLA Los Angeles

Ομαδικές Εκθέσεις/ Group Exhibitions

1989 & 1994 Art Expo, Los Angeles
1989 &1990 Art Expo, New York
1989 «Venice Artwork», Venice and California
1990 Γκαλερί «Jeffry James», San Francisco
1990 Open Art Festival, Los Angeles
1991 Γκαλερί «Art Space», An opening and a Closing, Los Angeles
1991 Γκαλερί «Sylmar», Passages Century, California
1992 Art-Los Angeles Convention Center, Los Angeles
1992 Γκαλερί «Art Store» Selections from the Lumber Studio, Los Angeles
1993 Oakland Festival of the Arts, Oakland, California
1993 & 1996 «Art Fair-Seattle ‘93» Westin Hotel, Seattle
1994 «Engman International» Laguna Beach, California

Δημόσιες Επώνυμες Συλλογές/ Public Collections

Fidelity Federal Bank, Los Angeles
Bank of America, Beverly Hills
Joseph Hirhhorn Collection, Washington
Amerada Hess Corporation, New York
Univest Home Loans, Rancho Dominguez
Ernst & Whiney Collection, San Francisco
Aames Home Loan Bank, Los Angeles
Federal Home Lome Bank, San Francisco
Dean Witter Reynolds, San Francisco
Palm Springs Desert Museum, Palm Springs
Union Bank of Switzerland, Los Angeles