Η θεματική ενότητα «οδοιπορικό χρωμάτων στις ομορφιές της Κύπρου» της Ρέα έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο σύνολό της σε αίθουσα Τέχνης.

Γράφει μεταξύ άλλων για το έργο της η εικαστικός Ρέα Ραουνά

«….η Ρέα, Η αγάπη μου για την Κύπρο αλλά ιδιαίτερα για την παράδοση, είναι αυτό που πάντα με ωθούσε να εκφράζομαι και να δημιουργώ. Η προσπάθειά μου για πιστή περιγραφή των σχημάτων, ως διαφύλαξη στον χρόνο για κάτι που χάνεται, και παράλληλα μια σκόπιμη απλοποίηση μέσα από την επικάλυψη του έντονου και εξωπραγματικού χρώματος, είναι τελικά ενδεχομένως μια προσπάθεια μεταφοράς του χθες στο σήμερα. Ο χώρος που παρουσιάζονται τα έργα δεν είναι τυχαίος.

Ένα ιστορικό Ξενοδοχείο που ταυτίζεται με την καλλιτεχνική και όχι μόνο κουλτούρα της Ελλάδας αλλά και η Θεσσαλονίκη ως κέντρο πολιτισμού και ιστορίας χιλιάδων χρόνων. Κύπρος – Θεσσαλονίκη. Οι ιστορικοί δεσμοί τους έντονοι και αυτοί πρέπει να συνεχίσουν και μέσα από την Τέχνη. Γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστώ το Ξενοδοχείο Metropolitan για την ευκαιρία που μου δίνει να παρουσιάσω την δουλειά μου στον πανέμορφο και φιλόξενο χώρο τους και γενικά για την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό….»

Ρέα Ραουνά

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμομένων Τεχνών με κατεύθυνση την Ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Από τον Σεπτέμβριο του 1995 έως σήμερα είμαι καθηγήτρια τέχνης στην Μέση Γενική Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Έχω δώσει Παράστασης Θεάτρου Σκιών σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσιο. Συγγραφή κειμένων Θεάτρου Σκιών και κουκλοθέατρο.

Επιμέλεια έκθεσης: Ρέα Ραουνά