Πρόκειται για μια επιλογή πρωτότυπων έργων του φωτογράφου Άνθιμου Ντάγκα που συνδυάζει, απρόσμενα, τις διαφορετικές διαστάσεις της πραγματικότητας, σε μονά καρέ, μέσα από το παιχνίδισμα των ηρώων του με το εκάστοτε πλαίσιο αναφοράς τους. Αποκαθιστώντας την γοητεία του κοινότοπου, ο Άνθιμος Ντάγκας αναδεικνύει, με τον φακό του, τη θέση του απρόβλεπτου στη καθημερινότητα μας, αφού κάθε στιγμή μοιάζει να περιέχει, εγγενώς, τη δυνατότητα «ξεπετάγματος» της πραγματικότητας από την αυστηρότητα των πλαισίων της.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον καλλιτέχνη, “Η αναμονή για το απροσδόκητο και η κατανόηση της πραγματικής ταυτότητας ενός ατόμου είναι αυτό που επιθυμώ στις φωτογραφίες μου. Είμαι ενθουσιασμένος με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ενεργούν, όταν αγνοούν την ύπαρξη του φωτογραφικού φακού.”

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο Άνθιμο Ντάγκα:

Ο Άνθιμος Ντάγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Αποφοίτησε από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) και εργάζεται στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Η πρώτη του επαφή με τα εικαστικά έλαβε χώρα το 2013, με τη συμμετοχή του στην performance “Atopic Bodies” που πραγματοποιήθηκε στον Atopos CVC. Εν συνεχεία, ακολούθησε η έκδοση του φωτογραφικού βιβλίου – εικαστικού έργου “My Body is my Temple”, σε συνεργασία με τον Atopos CVC, στο πλαίσιο της έκθεσης “Notemple”, του εικαστικού καλλιτέχνη HOPE, στη Breeder Gallery. Από το 2015 ο Άνθιμος Ντάγκας συστήνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως “Daganth”, ένας αυτοδίδακτος φωτογράφος δρόμου.