Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει στο χώρο της την έκθεση της Αγγελικής Καστρινέλλη “Ph…ant…asmata” The vision of my inner world. Στα πλαίσια της έκθεσης, που αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου project (“Explore the unknown, Rediscover the familiar”), θα λάβουν χώρα:

Παρασκευή, 1 Μαρτίου / ώρα : 20.00

«Μύτη – Τακούνι»: Οπτικοακουστική performance για mezzo soprano, δύο performers, video και ηλεκτρονικά.
Σύνθεση : Γιώργος Κουβαράς
Ερμηνεία : Άννα Μουζάκη, Δήμητρα Ταρούση, Κορίνα Κοτσίρη, Βασίλης Οικονόμου

Τετάρτη, 6 Μαρτίου / ώρα : 18.00

Φωτογραφικό workshop με θέμα «Συνομιλώντας με την λανθάνουσα εικόνα του εαυτού μας»
Εισηγήτρια : Αγγελική Καστρινέλλη

Η παρακολούθηση του workshop είναι δωρεάν. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων (μέχρι 15 άτομα) δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στο [email protected]

Αγγελική Καστρινέλλη

Η Αγγελική Καστρινέλλη γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Απείρανθο της Νάξου. Αρχικά σπούδασε στην Γεωπονική Σχολή Αθηνών και εργάστηκε για χρόνια σαν εκπαιδεύτρια σε θέματα Κηποτεχνίας και Αρχιτεκτονικής τοπίου. Στη συνέχεια σπούδασε σκηνοθεσία στην κινηματογραφική σχολή Χατζίκου και φωτογραφία στον ΑΚΤΟ. Συνέχισε την σπουδή στη φωτογραφία στο Φωτογραφικό Κύκλο με δάσκαλο τον Πλάτωνα Ριβέλλη. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Εικαστική Θεραπεία (Art Therapy).

Έχει κάνει μέχρι σήμερα εννέα ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Σύρο και στα Χανιά και έχει εκδώσει δύο βιβλία στα οποία συνδυάζει τη φωτογραφία με το λόγο.  Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του σύγχρονου χορού (δι)ερευνώντας τις δυνατότητες σύμπραξης της φωτογραφίας με τις άλλες τέχνες.

Έχει επίσης δημοσιευτεί δουλειά της σε φωτογραφικά, λογοτεχνικά και μουσικά περιοδικά. Από το 2017 διδάσκει το φωτογραφικό σεμινάριο με τίτλο «The vision of my inner world». Ζει στην Αθήνα.

Βιβλία

-«4 εποχές και μία Πέμπτη», Αθήνα 2006
-«Μια βόλτα μόνον», Αθήνα 2012, εκδόσεις Οσελότος
-«Ph…ant…asmata / The vision of my inner world», Αθήνα 2019 (φωτογραφίες : Αγγελική Καστρινέλλη, κείμενα : Βασίλης Οικονόμου)

Ατομικές εκθέσεις

-«Η παρηγορητική μελαγχολία της Π(π)όλης», Αθήνα, Μάρτιος 2016
-«Wabi Sabi – μια προσέγγιση στο εφήμερο», Αθήνα και Σύρος, Απρίλιος –Ιούλιος 2015
-«Σημειωματάριο φωτογραφικών εντυπώσεων», Αθήνα, Μάρτιος 2014
-«Στην αιώρα του κόσμου», Θεσσαλονίκη, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Μάιος 2011
-«Παράθυρα στο φως και στη σκιά του Βερολίνου», Αθήνα, Φεβρουάριος 2010
-«Δια-δρομές ΙΙ», Αθήνα, Μάρτιος 2003
-«Δια-δρομές Ι», Θεσσαλονίκη, Μάρτιος 2000  «Ο Αλλος Χρόνος», Χανιά, Απρίλιος 1996