Ο οίκος δημοπρασιών Myrό Antiques House και η Myrό Gallery σας προσκαλούν να επισκεφτείτε την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Βαγγέλη Ρήνα που παρουσιάζουν στους χώρους του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki από τις 20 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο Βαγγέλης Ρήνας γεννήθηκε το 1966 στην Σάμο. Έχει παρουσιάσει τα έργα του σε περίπου 20 ατομικές εκθέσεις στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Κίνα (ανάμεσα τους συγκαταλέγονται The National Art Museum of China-NAMOC;Tenri Cultural Institute, NY) και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και Μπιεννάλε. Επιλεγμένες από τις συλλογές στις οποίες ανήκουν έργα του είναι το “Εθνικό Κέντρο Τεχνών του Θεάματος -NCPA στο Πεκίνο της Κίνας, Η Ελληνική Βουλή, και η Συλλογή της Διεθνούς Μπιεννάλε του Πεκίνου, στην Κίνα. Είναι κάτοχος Master in Fine Arts από την Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, Ελλάδα.

Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και τη Νέα Υόρκη.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Hyatt Regency Thessaloniki για την διοργάνωση εκθέσεων και εικαστικών δράσεων στους χώρους του ξενοδοχείου. Στο πλαίσιο των δράσεων εντάσσονται εκθέσεις καλλιτεχνών που συνεργάζονται με την Myrό Gallery και την Greek Marble Initiative που είναι δύο από τις δράσεις/projects του γνωστού ελληνικού Οίκου δημοπρασιών. Μία σειρά από εκθέσεις Ελλήνων και ξένων γλυπτών και ζωγράφων έχει προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες. Οι εκθέσεις φιλοξενούνται στο κεντρικό lobby του ξενοδοχείου. Επιπρόσθετα, λαμβάνουν χώρα δράσεις που περιλαμβάνουν τους εξωτερικούς και περιβάλλοντες χώρους του συγκροτήματος. Τα έργα θα διατίθενται στους ενδιαφερόμενους με ευθύνη του Myrό Antiques House.

Σχετικά με το Myrό Antiques House

Το Myrό Antiques House υπηρετεί με συνέπεια τον χώρο της ποιοτικής αντίκας από το 1996 με καταστήματα στην Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία χρόνια εδράζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Σουρωτής. Οι εγκαταστάσεις του στεγάζουν Πινακοθήκη, Γλυπτοθήκη, Φυσικές δημοπρασίες και εκθέσεις συλλογών. Ο Οίκος αποτελεί το εφαλτήριο για μια σειρά από δραστηριότητες, όπως η διεθνής πλατφόρμα σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο Greek Marble Initiative και τα Συμπόσια της, ο χώρος σύγχρονης τέχνης Myrό Gallery στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κ.α. Ο Οίκος δημοπρασιών διαθέτει και δραστηριότητα στον χώρο του Real Estate ειδικευόμενος στις πωλήσεις νησιών, πολυτελών κατοικιών και ξενοδοχειακών μονάδων σε διεθνείς επενδυτές.