Η έκθεση που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών που πέρασαν ή αποφοίτησαν από το Γ’ εργαστήριο της ΑΣΚΤ, με διδάσκοντα καθηγητή τον Μάριο Σπηλιόπουλο.

Πρέπει αρχικά να αναρωτηθούμε ποιο είναι το χαρακτηριστικό του Γ’ εργαστηρίου; Υπάρχει μια κοινή ταυτότητα που αποτελεί τη συνισταμένη των τριάντα έξι καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση και η οποία είναι αυτή που, τελικά θα παρουσιαστεί;

Η ιδιαιτερότητα του Γ’εργαστηρίου είναι ότι δίνει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί μέσα στο χρόνο η ιδιαίτερη ταυτότητα του κάθε καλλιτέχνη, χωρίς όμως να επιβάλλει και να εγκαθιδρύει μια αυταρχική ταυτότητα, έναν κανόνα, εύκολα εντοπίσιμο.  Αυτός ο πλουραλισμός αναδεικνύεται μέσα από αυτήν την έκθεση.

Όμως, πολυφωνία δεν είναι το χάος των εντυπώσεων. Δεν σημαίνει απουσία συνοχής, γιατί το υπόγειο νήμα που συνδέει αυτά τα έργα υπάρχει και αυτό, σε τελική ανάλυση παρουσιάζεται. Αυτό το νήμα χρειάζεται να αναζητήσει ο θεατής παρατηρώντας τα.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε μπροστά μας έργα καλλιτεχνών που διδάχθηκαν την επιμονή, τη γνώση του υλικού και την αναζήτηση του νέου.

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:

Αθάνατος Στέφανος, Αποστόλου Στέλλα, Αρμενιάκος Σπύρος, Βουδιγάρη Ναταλία, Βουρδόγλου Δημήτρης, Βρούβας Νίκος, Γιαννάκης Παντελής, Ευαγγελίδου Όλγα, Ευσταθιάδη Νατάσσα, Κάντζα Αγάπη, Καράμπελα Νάσια, Κόγκα Ανθή, Λαδένη Σοφία, Λιανός Κωνσταντίνος, Λιόντου Αιμιλία, Λιουδάκης Βαγγέλης, Μαθοπούλου Ιωάννα, Μάνθου Βερινία, Μάσσος Κωνσταντίνος, Μουράβας Γιάννης, Μουστάκη Ζέη Ρεβέκκα, Νάτσου Ιλιάνα, Παπαγεωργίου Βασίλειος, Παπαγεωργίου Βασίλης, Παπαμαργαρίτης Κωστής, Παπασωτηρίου Χρήστος, Ragusini Irene, Σουμή Ελένη, Σταματόγιαννη Έλενα, Τζανάκου Μαρία,Τοπαλίδης Νίκος, Φουντουλάκη Ελένη, Φωκέας Σωτήρης, Χατζημιχαήλ Φένια, Χατζικωνσταντής Νίκος, Ψαραδέλη Αλεξία.

Παναγιώτης Σ. Παπαδόπουλος
Επιμελητής της έκθεσης

Έργο: Βαγγέλης Λιουδάκης, χωρίς τίτλο