Η ομάδα ΧΟΡΟΓΡΑΜΜΑ, καλλιτεχνικό πόνημα της χορεύτριας και χορογράφου Βίκυς Παπανικολάου, έπειτα από δύο χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στο ετήσιο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων επιστρέφει και πάλι στην σκηνή του θεάτρου Βαφείο-Λάκης Καραλής για να παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο: «ΕΞΟΥΣΙΑ…ΖΩ;» με αφορμή τον Μάκβεθ.

Μέσα από έντονες χορευτικές και θεατρικές εικόνες σκιαγραφείται η δυναμική των σχέσεων εξουσίας – εξουσιαζόμενου και η τελική αναμέτρηση με τον ίδιο μας τον εαυτό. Ένα έργο βαθιά κοινωνικό που φαντάζει επίκαιρο όσο ποτέ.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση «ΕΞΟΥΣΙΑ…ΖΩ;» με αφορμή τον Μάκβεθ κινείται σε πολλαπλούς άξονες προβληματισμού και μέσα από πληθώρα χορευτικών εικόνων αποτυπώνει την ταλάντευση και την πορεία των σχέσεων εξουσίας. Άνθρωποι που κινούν τα νήματα και άνθρωποι υποχείρια. Άνθρωποι που επιλέγουν την μοίρα τους ή υποκινούνται από ανθρώπινες και μη δυνάμεις. Πως εκείνοι που εξουσιάζονται ταυτίζονται και εν τέλει έχουν γνώση της τραγικής τους μοίρας; Σύνθεση δυνάμεων, συναισθημάτων και πράξεων και στο τέλος ένα έγκλημα. Απτό ή μεταφορικό; Η Νέμεσις μπορεί να οδηγήσει στην κάθαρση; Και ποιο το τίμημα αυτής;

Με σαφείς παραπομπές όχι μόνο στην μοίρα του Μάκβεθ αλλά και σε αρχαιοελληνική τραγωδία πιάνουμε τον χορευτικό μίτο για να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε ποιος μας εξουσιάζει και μας κατευθύνει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Χορογραφία Βίκυ Παπανικολάου
Σκηνοθεσία Βίκυ Παπανικολάου
Δραματουργική Επεξεργασία Βαγγέλης Παπαδάκης
Κοστούμια Βίκυ Παπανικολάου
Εκτέλεση Κοστουμιών Jordanis
Ήχος – Φωτισμός Θέατρο Βαφείο- Λάκης Καραλής

ΧΟΡΕΥΟΥΝ:
Ίριδα Κοράκη, Ελένη Γιαννούδη, Κωνσταντίνα Μέρμελα, Βάσια Χρόνη, Έρη Παπαδοπούλου, Έλενα Μυλωνοπούλου, Αλέξανδρος Λινέ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ:
Ηθοποιός: Βαγγέλης Παπαδάκης