Η Γιορτή Λήξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 18:00 στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο. Στη γιορτή θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα και οι εργασίες των συμμετεχόντων. Θα συμμετάσχουν μαθητές και ενήλικες που έλαβαν μέρος στις φετινές δράσεις στα σχολεία, στους πολιτιστικούς συλλόγους και σε άλλους χώρους της Αργολίδας και θα συζητηθούν τα θέματα της φετινής και της επόμενης χρονιάς με το κοινό.

Η παράλληλη δράση του Λυκείου Επιδαύρου «Εκπαιδεύοντας το Κοινό στο Αρχαίο Δράμα» υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Για το 2018, οι δράσεις στην Αργολίδα εμπνεύστηκαν από τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Πολιτεία και Πολίτης, και περιελάμβαναν σειρά βιωματικών εργαστηρίων που απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και σε ενήλικες κατοίκους της Αργολίδας καθώς και σε ομάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες του θεάτρου, υπό την επιστημονική επίβλεψη και σύμπραξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τις δράσεις συντόνισαν: η Τζωτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτρια και σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός στη δράση Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.


Διαβάστε επίσης:

Λύκειο Επιδαύρου 2018: Το πρόγραμμα και οι παράλληλες δράσεις

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018: Το πρόγραμμα