Το Εκείνος κι εκείνος, το κλασικό έργο του Κώστα Μουρσελά που ανέβασε το φετινό καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία του …

Το έργο που έμεινε στη μνήμη όλων μας από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά πριν από κάποιες δεκαετίες και που παρουσιάζεται στο θέατρο για πρώτη φορά, έχει επιλέξει ως πρώτο προορισμό για τις προσεχείς, εντός Αττικής παραστάσεις, το Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας (η Νέα Ερυθραία αποτελεί εδώ και χρόνια τον  τόπο διαμονής του αγαπημένου συγγραφέα).

Πριν την έναρξη της παράστασης θα γίνει βράβευση του Κώστα Μουρσελά από τον Δήμο Κηφισιάς για την προσφορά του στον πολιτισμό,  στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Μενάνδρεια 2011. 

Το έργο αναφέρεται στον Λουκά και στον Σόλωνα, δύο παρείσακτους της ζωής, που βλέπουν, παρατηρούν και σχολιάζουν. Πορεύονται μόνοι τους σ’ έναν κόσμο ακατανόητο, τον κόσμο της καθημερινής ζωής. Με ανατρεπτικό χιούμορ και σπινθηροβόλο πνεύμα, ο Λουκάς και ο Σόλων αποκαλύπτουν τον κόσμο που ο κάθε απλός άνθρωπος βιώνει στην καθημερινότητα του, απογυμνώνουν κατεστημένες αντιλήψεις και απομυθοποιούν την κοινωνία που μας περιβάλλει.

Τους δύο εμβληματικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Τάσος Χαλκιάς κι ο Πάνος Σκουρολιάκος. Συμμετέχουν ο Δημήτρης Παπανικολάου και η Ηλεάνα Μπάλα. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Καραχισαρίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Αντώνη Χαλκιά.

Παραστάσεις Αθήνας:

Κυριακή 4/9 Κηφισιά – Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας (Ι. Δρυμπέτη & Κερκύρας)
Δευτέρα 5/9 Ηλιούπολη – Δημοτικό Θέατρο Άλσος Δ. Κιντής
Τρίτη 6/9 Χαϊδάρι – Παλατάκι
Τετάρτη 7/9 Βριλήσσια – Ανοιχτό Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»
Πέμπτη 8/9 Γαλάτσι – Ανοιχτό Θέατρο Άλσος Βεϊκου
Παρασκευή 9/9 Πετρούπολη – Θέατρο Πέτρας
Σάββατο 10/9 Γλυφάδα
Κυριακή 11/9 Κορυδαλλός – Δημοτικό Θέατρο «Θανάσης Βέγγος»
Τρίτη 13/9 Χαλάνδρι – Θέατρο Ρεματιάς
Τετάρτη 14/9 Νέα Σμύρνη – Θέατρο Άλσους 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ έχουν ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20.30