Ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου και ο χώρος Τέχνης “Ώχρα Μπλε” που δραστηριοποιείται στη Λήμνο με τους εικαστικούς Αννέττα Σπανουδάκη και Νικόλα Μπλιάτκα, σχεδίασαν και θα υλοποιήσουν ένα τριήμερο εικαστικό εργαστήριο με αφορμή την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις συναντήσεις από τις 18- 20 Αυγούστου 2015, στην Πλατεία του Άη Στράτη, με πρώτη συνάντηση την Τρίτη 18 Αυγούστου 2015, ώρα 6.30 το απόγευμα.

Απευθύνεται στα παιδιά του νησιού αλλά και των επισκεπτών του ηλικίας από 7-16 χρονών. Ανάμεσα στους στόχους του προγράμματος είναι η επαφή και η γνωριμία των παιδιών που κατοικούν στο νησί αλλά και αυτών που κάνουν διακοπές με τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο, η εισαγωγή των παιδιών στην τέχνη της εικονογράφησης και της παραγωγής εικαστικού έργου με αφορμή το Λόγο καθώς και η ανταλλαγή απόψεων, η επικοινωνία, η συνεργατικότητα, η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία κάτω από ένα κοινό θέμα.

Τα έργα που θα προκύψουν θα εκτεθούν στην πλατεία την τελευταία μέρα του εργαστηρίου και θα ανήκουν στο Δήμο που θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί για εκδόσεις και δημοσιεύσεις.

Φωτογραφία: Ηρακλής Μήλας