Ακολουθεί το πρόγραμμα των τελευταίων εκδηλώσεων:

Παρασκευή 14 Ιουλίου

– African Fest 2017 στην οδό Ελπίδος 13 στο Πρότζεκτ Πλατεία Βικτωρίας, 19.00- 22.00.

Μια πρόταση από το Αφρικανικό Δίκτυο Ελλάδος, σε συνεργασία με την οργάνωση Inter Alia, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και το Victoria Square Project. Ελάτε να γνωριστούμε και να πιούμε ένα δροσερό ποτό χωρίς αλκοόλ, με συνοδεία αφρικανικού χορού και μουσικής.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ

– Oracle Drawings της Karen Finley και του Αντώνη Βολανάκη

Η Karen Finley, ο Αντώνης Βολανάκης, η Chrysanne Stathacos και η Σωζήτα Γκουντούνα παρουσιάζουν τα Oracle Drawings στη Βουλή των Σωμάτων στο Πάρκο Ελευθερίας στις 6 μ.μ. «Oracle Drawings» (Εικόνες του μαντείου) ονομάζεται το πρότζεκτ που ανέπτυξαν και επιμελήθηκαν η Σωζήτα Γκουντούνα και ο Paul B. Preciado, το οποίο περιλαμβάνει ένα συνεργατικό σκηνικό με συμμετοχική δημόσια εγκατάσταση της Karen Finley και του Αντώνη Βολανάκη, και με εισαγωγικό τελετουργικό από τη Chrysanne Stathacos. Ένα πρότζεκτ για τη Βουλή των Σωμάτων, το Πρόγραμμα Δημόσιων Δράσεων της documenta 14, και το συγκεκριμένο περιβάλλον του Πάρκου Ελευθερίας.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ

– Diaries as a space of histories της Banu Cennetoğlu | Συζήτηση

Γεννάδειος Βιβλιοθήκη στις 8 μ.μ. Αυτή η δημόσια παρουσίαση εκκινεί από το έργο που ανέπτυξε η Banu Cennetoğlu για την documenta 14 στην Αθήνα, για να εγκαινιάσει μια συζήτηση για τα ημερολόγια –που είναι ο πλέον προσωπικός υπομνηματισμός μιας ζωής –ως πηγή εναλλακτικών ιστορικών αφηγήσεων. Συμμετέχουν οι ομιλητές: Δρ. Μουράτ Ισί, Κατερίνα Τσέλου και Arnisa Zeqo.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ

Σάββατο 14 Ιουλίου

– Εκλεκτικές Συγγένειες: The Propaganda | Ομιλία

O ζωγράφος Edi Hila σε μια συνομιλία με τον επιμελητή Pierre Bal–Blanc στις 3 μ.μ. στο Ωδείο Αθηνών.

Όταν φιλοτέχνησε τον πίνακά του Planting Trees (Δεντροφύτευση) το 1971, ο Edi Hila επικρίθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα στα Τίρανα για τον εξπρεσιονιστικό χαρακτήρα του έργου του και για τη χρήση αισθητικής που δεν ήταν σύμφωνη με τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό. Ο καλλιτέχνης συζητά τις διάφορες πτυχές της ζωγραφικής σε πολιτικά δύσκολους καιρούς.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ

– I had nowhere to go του Douglas Gordon | Προβολή

Τελευταία προβολή της ταινίας του Douglas Gordon I had nowhere to go στον Δημοτικό Κινηματογράφο Στέλλα, Τενέδου 34, Αθήνα, στις 9 μ.μ.

Η ταινία I had nowhere to go (Δεν είχα πού να πάω, 2016) του Douglas Gordon βασίζεται στα ημερολόγια του Jonas Mekas. Στην ταινία του Gordon προβάλλονται ελάχιστες εικόνες. Αυτό που γεμίζει την ατμόσφαιρα είναι η φωνή του Mekas καθώς περιγράφει την καθημερινότητά του σαν νεαρός μετανάστης.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ

Διαβάστε επίσης: 

Η ελληνική παρουσία της documenta 14 

documenta 14: Τα γεωγραφικά δίπολα παράγουν πολιτική τέχνη

Ξετυλίγοντας τα νήματα της Documenta 14 – “Οι Παρτιτούρες”