Ποια είναι η σχέση σου με τα DIY μουσικά όργανα, τους αισθητήρες και τους ελεγκτές τους; Αυτό είναι ένα εργαστήριο για μουσικούς και επίδοξους χάκερ, ανεξάρτητα από τις δεξιότητες, την κατάρτιση και τη σχέση τους με την τεχνολογία. Αιτήσεις έως 20 Δεκεμβρίου.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα ως περιβάλλον πειραματισμού; Μπορεί να δημιουργηθεί ένα εκφραστικό περιβάλλον για την περφόρμανς ηλεκτρονικής μουσικής; Ποια η σημασία των (ανθρώπινων) δικτύων και της αποκεντρωμένης γνώσης σε σχέση με την τεχνολογία;

Τι γνώμη έχετε για τα DIY μουσικά όργανα, τους αισθητήρες, τα controllers; Αυτό το εργαστήριο απευθύνεται σε μουσικούς και επίδοξους hackers όλων των επιπέδων και των τομέων, είτε χρησιμοποιούν τεχνολογία είτε όχι.

Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν νέα όργανα, να φτιάξουν τις δικές τους συνθέσεις και να ανακαλύψουν νέους τρόπους δημιουργίας μουσικής, θορύβου και ήχου. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν στο κοινό την τελευταία μέρα με μια ανοιχτή περφόρμανς των συμμετεχόντων.

Πληροφορίες

-Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.
-Απαιτείται πλήρης παρακολούθηση και τις τρεις μέρες.
Συμπληρώστε την αίτησή σας εδώ ως την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, στις 12:00.
-Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
-Οι αιτούντες θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους ως τις 5 Ιανουαρίου του 2019.
-Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα λάβουν πιο λεπτομερείς οδηγίες στις αρχές Ιανουαρίου.
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και η επιλογή θα γίνει με βάση το κίνητρο που θα συμπληρώσετε στην αίτησή σας εδώ

Συντελεστές

Οι Μέντορες: Enrico Bertelli (Ηνωμένο Βασίλειο), Αλέξανδρος Δρυμωνίτης (Ελλάδα), Tina Dolinšek (Σλοβενία), John Richards (Ηνωμένο Βασίλειο, De Montfort University), Max Wainwright (Ηνωμένο Βασίλειο) και Tara Pattenden (Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με το Music Hackspace).

Οργάνωση: Ντόρα Βουγιούκα, Ηρακλής Παπαθεοδώρου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου
18:00-21:00 | Καλωσόρισμα και σύντομες παρουσιάσεις από τους μέντορες

Σάββατο 12 Ιανουαρίου
10:00-22:00 | Κατασκευή & Hacking με τους μέντορες

Κυριακή 13 Ιανουαρίου
10:00-17:00 | Κατασκευή, Hacking, Σύνθεση
17:00-19:00 | Ανοιχτή περφόρμανς

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του δικτύου Interfaces, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.