Τρεις ξεχωριστές συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο αίθριο του κτηρίου της οδού Πειραιώς, από τις

2 έως τις 4, Οκτωβρίου με την Νατάσσα Μποφίλιου (2/10), τον Γιάννη Κότσιρα (3/10) και τον Διονύση

Σαββόπουλο (4/10).

Οι συναυλίες ξεκινούν την Τρίτη 2 Οκτωβρίου με τη Νατάσσα Μποφίλιου να τραγουδά «Έρχονται οι Μέρες του Φωτός», δημιουργώντας ένα νέο σύνθημα για το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούργιας.

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου ο Γιάννης Κότσιρας παρουσιάζει μία μοναδική μουσική παράσταση με τίτλο “On the road“ με επιλογές από δικά του γνωστά και «άγνωστα» αγαπημένα τραγούδια αλλά και της ευρύτερης ελληνικής δισκογραφίας, μαζί με τη Σαββέρια Μαργιολά μια καινούργια φωνή με γνήσια λαϊκά ηχοχρώματα.

Το τριήμερο των συναυλιών κλείνει την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου ο Διονύσης Σαββόπουλος, στη μουσική παράσταση με τίτλο «Ο Πολιτευτής. Μουσικοπολιτικά και άλλα», η οποία περιλαμβάνει μουσικές δημιουργίες από τα 40 χρόνια της Σαββοπουλικής τραγουδοποιϊας.

Οι συναυλίες διοργανώνονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Στήριξης του Μουσείου Μπενάκη. Το κόστος της εκδήλωσης καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Groupama Φοίνιξ Ασφαλιστική, ενώ τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό και την παραγωγή της εκδήλωσης έχει αναλάβει η εταιρία Solist invent experiences.

Το Πρόγραμμα Στήριξης στοχεύει στην αναζήτηση και την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την
απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Μουσείου. Με οδηγό την καρδιά και επίκεντρο τον κόσμο που
για χρόνια παρακολουθεί, στηρίζει και αγαπά το Μουσείο, δημιουργήθηκε το πρόγραμμα Μελών, με 13
κατηγορίες ατομικής συνδρομής και 3 εταιρικής συνδρομής. Ένας ανανεωμένος θεσμός Χορηγιών αποσκοπεί στην εξασφάλιση της εκθεσιακής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Μουσείου, ενώ η δυνατότητα Δωρεών προς τους σκοπούς του Μουσείου είναι πλέον εφικτή στον διαδικτυακό τόπο του Μουσείου τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό (www.benaki.gr/support).

Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει κοντά τους ανθρώπους που νοιάζονται ουσιαστικά για το Μουσείο αλλά και για το πολιτισμό στη χώρα μας, δημιουργώντας μία αμφίδρομη σχέση προσφοράς. Να ενεργοποιηθούν, με άλλα λόγια, οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και να ενωθούν δυνάμεις προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανό ένα Μουσείο, όπως γενναιόδωρα έπραξε η Groupama Φοίνιξ Ασφαλιστική.

Η Groupama Φοίνιξ είναι παρούσα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά από το 1928. Tο 2007 έγινε θυγατρική του Ομίλου Groupama, ο οποίος γεννήθηκε το 1900 στη Γαλλία και δραστηριοποιείται σήμερα σε 13 χώρες, εξυπηρετώντας 16 εκατομμύρια πελάτες ανά τον κόσμο. Από το 2008, η Εταιρία στηρίζει ενεργά τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, ακολουθώντας την παράδοση του Ομίλου στην κοινωνική ευθύνη.

Εδώ και δεκαετίες η ΕΚΕ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς του: ενδεικτικά, το Ίδρυμα
Groupama για την Υγεία υποστηρίζει την ιατρική έρευνα, ενώ το Ίδρυμα Groupama Gan για τον Κινηματογράφο, του οποίου Επίτιμος Πρόεδρος είναι ο Κώστας Γαβράς, είναι γνωστό διεθνώς για το σημαντικό έργο συντήρησης αριστουργημάτων του παρελθόντος και ανάπτυξης του σύγχρονου κινηματογράφου που επιτελεί.

Η προσφορά αυτή της Groupama Φοίνιξ προς το ιστορικό Μουσείο Μπενάκη δείχνει ξανά ότι το μήνυμα της «Σίγουρα δίπλα σας» δεν αφορά μόνο τη στάση της στην καθημερινή άσκηση των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων, αλλά και την συμμετοχή της στο ελληνικό γίγνεσθαι. Ο πολιτισμός αποτελεί ισχυρό συνδετικό ιστό της κάθε κοινωνίας, κυρίως σε δύσκολους καιρούς, συσπειρώνοντας τους ανθρώπους γύρω από κοινές αξίες.

Ευχή της Εταιρίας είναι η συμμετοχή στις συναυλίες και στο Πρόγραμμα Στήριξης του Μουσείου Μπενάκη να είναι μεγάλη.