Ανοίγει το Διεθνές  Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας με θέμα: 10ο Διεθνές Πανόραμα – Διεθνής γιορτή ελεύθερης έκφρασης, με πολλά video art, video dance animation, ντοκιμαντέρ και  ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους…

Το 10ο Διεθνές Πανόραμα θα πραγματοποιηθεί από τις 3/10 έως τις 11/10/2008 στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας ΙΝΤΕΑΛ (Αγίου Νικολάου 4, Πάτρα  www.inteal.gr) και θα φιλοξενήσει φέτος  208 ταινίες  από 55 χώρες .

 Είναι ένα φεστιβάλ που ξεφεύγει από το πνεύμα του συνηθισμένου, του καθημερινού δηλαδή της συντηρητικότητας της σκέψης και αποτελεί μια πρωτοποριακή εναλλακτική πρόταση στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης της Πάτρας .

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο ποιητής , όπως δίκαια έχει χαρακτηριστεί από πολλούς , του σύγχρονου Ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου θα παραβρεθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 20.30, τελευταία μέρα των προβολών του κινηματογραφικού φεστιβάλ, στην απονομή των βραβείων. Η Οργανωτική Επιτροπή θα τον βραβεύσει για την συνολική προσφορά του στον Παγκόσμιο κινηματογράφο.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.independent.gr