Εξωτική καταγωγή, punk καταβολές, diy ανατροφή, αστείρευτη, εκρηκτική ενέργεια επί σκηνής. Είναι οι Die! Die! Die! και θα βρίσκονται live στην Αθήνα και το gig space του six d.o.g.s, το Σάββατο 10 Μαΐου.

Το Νεοζηλανδέζικο noise pop τρίο, που για περισσότερο από μια δεκαετία συνέδεσε το όνομά του με τον ήχο της θρυλικής Flying Nun Records, θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ελλάδα* στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας.

Μετά από 12 χρόνια, 4 δίσκους, κάμποσα lps, διεθνή αναγνώριση που μεταφράστηκε σε αμέτρητα χιλιόμετρα και περιοδείες σε Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη με συγκροτήματα όπως οι Clean και οι Franz Ferdinand, συνεργασίες με εκλεκτικούς παραγωγούς όπως οι Chris Townend (Portishead, Violent Femmes) και Steve Albini (Nirvana, Pj Harvey), οι Die! Die! Die! συνεχίζουν τις μνημειώδεις εμφανίσεις τους, περνώντας παράλληλα στην πλέον ώριμη και πολυσυλλεκτική φάση της καριέρας τους.

https://www.facebook.com/diediedieband
http://diediedie.bandcamp.com/
http://www.goldenantenna.com/artists/die-die-die/
 

Μαζί τους στη σκηνή του six d.o.g.s το βράδυ της 10ης Μαΐου, η Rita Mosss, γερμανοεβραία στην καταγωγή, γνωστή και παλιά καραβάνα του αθηναικού πεζοδρομίου. Συγγρού, Βουκουρεστίου, Σόλωνος, είναι μερικά από τα γνωστά «στέκια» στα οποία σύχναζε. Όντας καλλιτεχνική φύση, από μικρή ηλικία υπηρέτησε με απίστευτη προσήλωση και πάθος την τέχνη του έρωτα. Το πλήρωμα του χρόνου όμως έφθασε κάποια στιγμή και μετά από μια πολυετή πορεία έπρεπε να αποσυρθεί σιγά-σιγά. Μια όμως τόσο δραστήρια και ανήσυχη προσωπικότητα δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό της να κάθεται άπραγη περνώντας βαρετά τις μέρες της συνταξιοδότησης της. Οπότε, στον ελεύθερο της χρόνο που είναι πια αρκετός, έχει αφιερωθεί στην σύνθεση τραγουδιών και συγγραφή στίχων. Λόγω προχωρημένων αρθριτικών και πρεσβυωπίας, αδυνατεί να υποστηρίξει την Live performance των πνευματικών της έργων, γι’ αυτό το λόγο εκμεταλλεύεται δύο καλούς μεν, όχι και τόσο έξυπνους δε παλιούς πελάτες της, με μόνο αντάλλαγμα λίγη από την ερωτική σοφία της, απόσταγμα σαράντα και πλέον ετών στο κουρμπέτι.

https://www.facebook.com/pages/Rita-Mosss/203634323038197

Ένα βράδυ πριν, Παρασκευή 9 Μαΐου, οι Die! Die! Die! θα εμφανιστούν στο Stage Club της Λάρισας.