Ο Angelo Candalepas γεννήθηκε στο Σύδνεϋ και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας το 1992.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής του άσκησης, συνεργάστηκε με τον Colin Madigan του γραφείου EMTB (Edwards Madigan Torzillo Briggs), των αρχιτεκτόνων της Εθνικής Πινακοθήκης και του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αυστραλίας. Αργότερα εργάστηκε υπό την καθοδήγηση του Graham Jahn του γραφείου Jahn Associates, όπου έγινε εταίρος το 1993.

Το 1994 ίδρυσε το δικό του γραφείο, το οποίο, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό για κατοικίες “The Point” στο Pyrmont. Το έργο απέσπασε πολλά βραβεία, ενώ στην πενταετία που ακολούθησε ο Angelo διακρίθηκε σε πολλούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.

Το 1999 δημιουργήθηκε το εταιρικό σχήμα Candalepas Associates. Έκτοτε έχουν αποσπάσει πολλές διακρίσεις, όπως το Βραβείο Sulman για Αρχιτεκτονική Δημόσιου Χώρου από το Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων Αυστραλίας (ΑΙΑ) το 2009, το Εθνικό Βραβείο Αρχιτεκτονικής Frederick Romberg το 2011 και το Βραβείο Harry Seidler το 2016.

Ο Angelo Candalepas ήταν Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αυστραλίας το 2010, ενώ το 2011 ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Συνεδρίασης του Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων Αυστραλίας (ΑΙΑ) και ο επιμελητής της «Διεθνούς Σειράς Διαλέξεων» του ΑΙΑ
Η διάλεξη εντάσσεται στο πλαίσιο του 14ου κύκλου διαλέξεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.