Η gallery Art Πρίσμα παρουσιάζει την έκθεση «Διαδρομές με γέφυρες» στην οποία συμμετέχουν οι: Άγγελος Αντωνόπουλος, Γιάννης Ζιώγας, Μιχάλης Μανουσάκης και ο Γιάννης Χρηστάκος.  

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 8.30. Τέσσερεις καλλιτέχνες με διαφορετικές διαδρομές αλλά με εκλεκτικές συγγένειες σε ένα πιο προσωπικό εικαστικό διάλογο.

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος σχολιάζει : «Τα έργα που παρουσιάζω έχουν σαν επίκεντρο τον άνθρωπο. Μέσα σε ένα τρισδιάστατο πλαίσιο τα κάτω άκρα  ισορροπούν  φέροντας πάνω τους αντικείμενα παράδοξα για το μέγεθος  και για τη φύση του ίδιου του ανθρώπου. Είναι έργα με μικτές τεχνικές όπου κυριαρχεί το άσπρο μαύρο».

Ο Γιάννης Ζιώγας αναφέρει : « Τα έργα μου σχηματίζουν εννοιολογικά πέπλα που ενώνουν διάφορους παράλληλους κόσμους δημιουργώντας εσωτερικές γέφυρες μεταξύ τους ».

Ο Μιχάλης Μανουσάκης  υποστηρίζει ότι : « Οι γέφυρες είναι ο στόχος των ποιητών. Η μοναχικότητα είναι το δομικό υλικό τους για να μπορούν να κάνουν εικόνα αυτά που κατάφεραν να συλλέξουν απ’ τον κόσμο που συνέχεια αφουγκράζονται ».

Τέλος, ο Γιάννης Χρηστάκος αναφερόμενος στη ζωγραφική του έρευνα τα τελευταία χρόνια, δηλώνει : «Ανέπτυξα ένα σύστημα σχεδιασμού αναμορφώνοντας περαιτέρω την γραμμή. Η γραμμή, κατά την διάρκεια της ζωγραφικής μου έρευνας έχει αναχθεί σε κύριο εκφραστικό και πλαστικό μέσο, αποτελώντας ευδιάκριτο στοιχείο της πρακτικής μου ».

 Άγγελος Αντωνόπουλος Διευθυντής  Α΄ εργαστηρίου ζωγραφικής Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών

Γιάννης Ζιώγας Επίκουρος Καθηγητής εικαστικών εφαρμοσμένων τεχνών πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Μιχάλης Μανουσάκης Καθηγητής Α΄ εργαστηρίου της Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών

Γιάννης Χρηστάκος  Καθηγητής πανεπιστήμιου Θεσσαλίας – καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών τμήμα γραφικών τεχνών και καλλιτεχνικών σπουδών.