Η έννοια της φύσης καθορίζει την ομαδική έκθεση “Di Natura”, όπου οι καλλιτέχνες, αποκαλύπτουν την δική τους αντίληψη του φυσικού περιβάλλοντος, εισχωρώντας σ’ αυτό και ερμηνεύοντας το με ποίηση, ρεαλισμό, λυρισμό η υπερβατική ονειρική προσέγγιση. Μέσα από την φύση, οδηγούνται σε προσωπικά εικαστικά μονοπάτια. Η γη με τις εποχές της, γίνεται έναυσμα δημιουργίας και έκφρασης.

Μαγικά τοπία μεγάλων διαστάσεων, όπου ο κάθε ζωγράφος, επιλέγει την προσωπική του στιγμή και καταγράφει τις μνήμες του όπως τις έζησε μέσα στη δική του φύση, στο δικό του σύμπαν.

Η ομαδική έκθεση DI NATURA, στους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε, είναι ένα ταξίδι αισιοδοξίας, και χαράς όπου η άνοιξη των χρωμάτων αντιμάχεται την βαρβαρότητα της ζωής.

Η αρχαία ιατρική παράδοση και ειδικότερα ο Ιπποκράτης εστίαζε στην σημασία, του να βρίσκεται ο άνθρωπος σε αρμονία με την φύση, άλλωστε το υγιές φυσικό περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη των βασικών αξιών της ζωής.

Η Φύση, κατείχε ανέκαθεν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία της Τέχνης και ενέπνευσε χιλιάδες εικαστικούς καλλιτέχνες στην δημιουργία των σημαντικότερων διαχρονικών έργων.

Επιμέλεια έκθεσης: ΝΑΤΑΣΑ ΘΩΜΑΚΟΥ
Διάρκεια έκθεσης: 11 ΜΑΙΟΥ – 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Φωτογραφία θέματος: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΤΗΣ ΤΟΠΙΟ 1,60Χ60 ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΣΕ ΚΑΜΒΑ