Περίπου πριν από έναν χρόνο άρχισα να ηχογραφώ με τον κινητό μου τα πιο περίεργα και τρομαχτικά όνειρα που έχω δει. Με το που ξυπνούσα, άνοιγα το κινητό, πατούσα rec και αφηγούμουν την ιστορία του ονείρου. Με τον καιρό αυτό έγινε συνήθεια και με βοήθησε να καταλάβω πολλά για τον εαυτό μου μέσα από το υποσυνείδητο μου. Για να «ολοκληρωθεί» λοιπόν αυτός ο κύκλος που άνοιξα με τα όνειρα, ένιωσα την ανάγκη να δημιουργήσω ένα πλαίσιο μουσικό, και γιατί όχι και οπτικό, που να περιγράφει την κατάσταση αυτή.

Και έτσι και έγινε, επέλεξα τα αγαπημένα μου όνειρα και ξεκίνησα να τα εξιστορώ σε κείμενα σαν να είναι παραμύθια, προσπαθώντας να τα συνδέσω σε ένα γενικότερο concept. Μόλις έγινε αυτό ξεκίνησα να συνθέτω και να ηχογραφώ τα soundtracks αυτών των «παραμυθιών». Το κάθε κομμάτι στον δίσκο εξιστορεί ένα επεισόδιο/όνειρο στο οποίο μπλέκει η Ονειροταξιδιώτρια μέσα στην Ονειροχώρα προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το σατανικό πνεύμα Pillow Shifter. Ο Pillow Shifter είναι αναφορά σε έναν Ιαπωνικό μύθο που μιλάει για τα κακά πνεύματα Yokai.

Ο Pillow Shifter λοιπόν, ή αλλιώς Makuragaeshi, είναι ένα κακό πνεύμα του ύπνου, το οποίο παραμονεύει γύρω μας την ώρα που κοιμόμαστε και περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να μετακινήσει το μαξιλάρι μας. Αν καταφέρει να το κάνει αυτό, τότε η ψυχή μας κινδυνεύει να μην γυρίσει ποτέ ξανά στο σώμα μας με αποτέλεσμα να κοιμηθούμε αιώνια.

Η Ονειροχώρα στο album παρουσιάζεται ως μια χρυσαφένια, απέραντη αμμουδιά η οποία δεν τελειώνει ποτέ. Μόλις σε πάρει ο ύπνος η ψυχή σου αρχίζει να περιπλανιέται στην έρημο αυτή. Η άμμος όμως κρύβει άπειρες πύλες που οδηγούν σε όνειρα και εφιάλτες. Η ψυχή σου μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί μέσα σε μία από τις πύλες αυτές. Μία οπτικοποίηση μίας τέτοιας πύλης είναι το Music video “Cinderella/Sunshine”. Εκεί μπορούμε να δούμε την Ονειροταξιδιώτρια να παγιδεύεται μέσα σε μια πύλη/εφιάλτη μαζί με πλάσματα που έχει δημιουργήσει το υποσυνείδητο της.

Demetria

Γεννημένη το 2000, η Demetria είναι μουσικός από τη Θεσσαλονίκη και εδρεύει στην Κέρκυρα.

Αποφοίτησε (2018) από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και τώρα (2022) σπουδάζει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Τμήμα Μουσικών Σπουδών: Jazz Piano. Παίζει πιάνο, πλήκτρα, κρουστά, ντραμς, κιθάρα και τραγουδάει.

Η δουλειά της περιλαμβάνει το song writing & composing, music performance, music production & mixing, sound design & foley και Audio Visual arts. Δημιουργεί τα πάντα στο home-studio της με έδρα την Κέρκυρα. Από το song-writing και την παραγωγή μουσικής μέχρι τη δημιουργία οπτικών απεικονίσεων του ήχου και της μουσικής της (όπως artworks, video art και mini animations).
Στα τελευταία τρία χρόνια (1999-2021), κυκλοφόρησε μόνη της τρία άλμπουμ και πολλά άλλα singles, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών συνεργασιών. Το ντεμπούτο άλμπουμ της για την Puzzlemusik είναι το “Pillow Shifter” (Φεβρουάριος 2022). Από το άλμπουμ προηγήθηκαν τα digital singles και video clips “Tomorrowland” και “Cinderella / Sunshine”.
Έχει επίσης συνθέσει μουσική για ερασιτεχνικές ταινίες μικρού μήκους και πολλά άλλα projects.

Διαβάστε επίσης:

Pillow Shifter: Το νέο άλμπουμ της Demetria