Η 21χρονη Demetria έκανε το ντεμπούτο της στην Puzzlemusik με το single “Tomorrowland” τον Νοέμβριο του 2021. Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί το άλμπουμ της “Pillow Shifter”.

Πρόκειται για ένα concept άλμπουμ που βασίζεται στα όνειρα με το κάθε κομμάτι να είναι αφιερωμένο σε ένα όνειρο που έχει δει η νεαρή δημιουργός. Όνειρα πότε περίεργα, πότε τρομακτικά, πότε και τα δύο. Το κάθε τραγούδι στον δίσκο εξιστορεί ένα επεισόδιο/όνειρο κατά το οποίο η Ονειροταξιδιώτρια περιπλανιέται στην Ονειροχώρα. Η Ονειροχώρα είναι μια χρυσαφένια, απέραντη αμμουδιά η οποία δεν τελειώνει ποτέ. Κρύβει πύλες που εγκυμονούν κινδύνους. Με σημαντικότερο όλων τον Pillow Shifter, το κακό πνεύμα του ύπνου (αναφορά σε έναν Ιαπωνικό μύθο) με τον οποίο έρχεται αντιμέτωπη η Ονειροταξιδιώτρια…

Πιάνο, πλήκτρα, κιθάρες, μελόντικα και άλλα toy instruments, αντικείμενα που χρησιμοποιούνται ως αυτοσχέδια κρουστά, στήνουν ένα φωτεινό περιβάλλον από το οποίο όμως δεν λείπουν οι σκιές ∙ ενίοτε απειλητικές. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να λείπουν από αυτό το concept; Όπως κυλάνε τα 11 τραγούδια του άλμπουμ, οι ρυθμοί, το ύφος και η διάθεση αλλάζουν καθώς στην πορεία παρελαύνουν διάφοροι χαρακτήρες που συναντά κανείς στην Ονειροχώρα: ο Mr Sideburns (aka Wolverin), η Ελληνίδα γιαγιά του, φτερωτές μπαλαρίνες, ροζ ελέφαντες και όχι μόνο.

Μία ιδέα για κάποια από τα πλάσματα της Ονειροχώρας παίρνει κανείς από το δεύτερο (διπλό) single “Cinderella / Sunshine” που προηγήθηκε δύο εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ.

Λίγο νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2021, η παραγωγικότατη Demetria συμμετείχε στην συλλογή της Puzzlemusik “15” (που κυκλοφόρησε για τα 15 χρόνια της εταιρείας) με το ηχογραφημένο ειδικά για την συλλογή τραγούδι “My Trauma Is On You” που δεν συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ “Pillow Shifter”.

Το official debut της Demetria στην Puzzlemusik – καθώς μέσα στο 2020 είχε κυκλοφορήσει ανεπίσημα σε streaming μορφή 3 (!) άλμπουμ – ήταν το single “Tomorrowland” (το πρώτο που προηγήθηκε της κυκλοφορίας του “Pillow Shifter”) τον Νοέμβριο του 2021.

Η Demetria, τραγουδά, παίζει όλα τα όργανα και έχει κάνει η ίδια την ηχοληψία και τις μίξεις του άλμπουμ “Pillow Shifter”.

Συντελεστές

Recording, Mixing, Music Production: Demetria (DIY home-studio)
Mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης (Artracks Studios)
Artwork & Σχεδιασμός: Ελένη Κεσαπίδου
Επιμέλεια Έκδοσης: Χρήστος Αλεξόπουλος
Φωτογραφίες / Styling άλμπουμ: Vinylios
Makeup artist: Γεωργία Πλαστάρα
Ρούχα: Muses Corfu

Διαβάστε επίσης:

Tomorrowland: Νέο digital single από την Demetria
Cinderella / Sunshine: Νέο single από την Demetria