Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, ώρα 18.00 τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν στο κανάλι του Συλλόγου, στο You Tube ένα φιλμ από την προετοιμασία της έκθεσης της γνωστής γλύπτριας και καθηγήτριας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Αφροδίτης Λίτη. 

Η Έκθεση, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, στους Δελφούς και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το έργο της.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κυρία Δήμητρα Κ. Φιλίππου και η Αντιπρόεδρος κυρία Λουΐζα Καραπιδάκη επισκέφτηκαν το εργαστήριο γλυπτικής της καλλιτέχνιδας, και μίλησαν μαζί της ανάμεσα “στα γλυπτικά σύμπαντα και τα περίοπτα προσωπικά περιβάλλοντά της”.

Όπως είπε η Αφροδίτη Λίτη για το έργο της: “μέσα στην αλήθεια, τη χαρά της φύσης και στη διαχρονία της ελληνικής τέχνης τα γλυπτά μου, με την ποικιλία των υλικών, την πανδαισία των χρωμάτων, την μετουσίωση των υλών είναι φορτισμένα συναισθηματικά και βιωματικά λειτουργώντας ως ένας μυστικός κήπος…”.

Τόνισε επίσης ότι οι δεσμοί της με τους Δελφούς, ήταν πάντα στενοί, τόσο από τα παιδικά της χρόνια, όσο και ως φοιτήτρια της Καλών Τεχνών, όπου υπήρχε η υποχρεωτική σπουδή ετησίως στους Δελφούς πάνω στο γλυπτικό διάκοσμο, στα αναθηματικά έργα και τους θησαυρούς. Η επιλογή, όπως είπε, του συγκεκριμένου σημείου, με το μαντείο και τον υπέρλαμπρο ναό αφιερωμένο στο θεό του φωτός τον Απόλλωνα, της προκαλούσε πάντα δέος, διότι εκεί επιτυγχάνεται η συνένωση των χθόνιων δυνάμεων, των γήινων και των δυνάμεων του σύμπαντος.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Έκτωρ Σχηματαριώτης
Ηχοληψία: Γιάννης Χαρανάς
Σπικάζ: Δήμητρα Καρακωνσταντή
Εκτέλεση Παραγωγής: PROJECTIVE15