Η Myrό Gallery παρουσιάζει στον χώρο της Βιτρίνας της την εγκατάσταση της Διδάσκουσας στο εργαστήριο Φωτογραφίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα) Έλενας Εφέολγου από την Πέμπτη 2 Ιουνίου έως και το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016.

Η εγκατάσταση είναι ορατή από τον δρόμο, χωρίς να απαιτεί την είσοδο του θεατή στον χώρο. Το project ιχνηλατεί τα βήματα των μεταναστών και προσφύγων που κρύβονται πίσω από συστάδες δέντρων και θάμνων, καραδοκούν για τις κινήσεις των συνοριοφυλάκων, ψάχνοντας για τη στιγμή που θα ξεφύγουν της προσοχή τους και θα κάνουν ένα ακόμη βήμα προς το όνειρο πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τις πλουσιότερες χώρες της κεντρικής Ευρώπης ή του Ευρωπαϊκού Βορρά.

Σχετικά με την  Myrό Gallery

Η  Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον χώρο του Πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών ( Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, κ.α.) τον Σεπτέμβριο του 2011. Καλλιτεχνικά διευθύνεται από τον Πάρη Καπράλο, Εικαστικό Επιμελητή. Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Ο χώρος δίνει σε νέους ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, ευνοεί συνεργατικά σχήματα μεταξύ καλλιτεχνών, παρουσιάζει πολλά projects και concept εκθέσεις, και παρουσιάζει συχνά εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής και σε συνεργασία με την Greek Marble Initiative.