Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών λειτουργίας τους, το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών Akropoditi DanceFest, οργανώνουν μια χρονιά καλλιτεχνικής φιλοξενίας με κοινό θεματικό πεδίο και εντάσσουν ένα από τα έργα που θα φιλοξενηθούν στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών Akropoditi DanceFest 2023.

Covid-19: Κοινή σιωπή, κοινή φωνή. Καθώς δεν βρισκόμαστε πλέον ούτε στην αρχή μα ούτε και στο τέλος αυτής της δίνης, κρίνουμε πως ίσως έχει έρθει η στιγμή να μετουσιωθεί η εμπειρία σε δημιουργία.

Με έναυσμα τη σιωπή αλλά και τη φωνή που ένας ολόκληρος πλανήτης μοιράστηκε και εξακολουθεί να μοιράζεται μετά και μέσα από το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19, προσκαλούμε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο που δραστηριοποιούνται στις παραστατικές τέχνες, στις εικαστικές τέχνες όπως και στην τέχνη της φωτογραφίας, της μουσικής και της λογοτεχνίας, να μας υποβάλουν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ενός έργου που θα έχει ως αφετηρία το προσωπικό και στόχο το παγκόσμιο.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας.

Ημερομηνίες υποβολής προτάσεων: 15 Ιανουαρίου 2022 – 15 Απριλίου 2022
Περίοδοι φιλοξενίας: Οκτώβριος 2022 – Μάιος 2023
Διάρκεια φιλοξενίας: από μία ως 3 εβδομάδες
Μέγιστος αριθμός ατόμων που θα φιλοξενούνται ανά φορά: 2

Μετά το πέρας των φιλοξενιών, ένα από τα έργα που θα έχει ολοκληρωθεί, θα επιλεγεί ώστε να συμμετάσχει στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών Akropoditi DanceFest, τον Ιούλιο του 2023.

Αναμένουμε τις προτάσεις σας!

* Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί δεν θα δεχτεί αιτήσεις για το πρόγραμμα καλλιτεχνικής κατοικίας μέχρι την έναρξη του ανοιχτού καλέσματος στις 15 Ιανουαρίου 2022, καθώς η περίοδος Σεπτέμβριος 2021 – Σεπτέμβριος 2022 έχει ήδη κλείσει.

** Για τους όρους και τις συνθήκες φιλοξενίας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας.