Το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Τζούμα Complete unknown κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη και το παρουσιάζουν ζωντανά την Τετάρτη 3 Ιουνίου στο Metropolis Live Stage, παρουσία του συγγραφέα, προσκλεκλημένων και ομιλητών.

Στην παρουσιάση που θα γίνει είναι καλεσμένοι για μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με το συγγραφέα η Θέμις Μπαζάκα, ηθοποιός και ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, σκηνοθέτης.

Το Complete unknown μιλα για το Μανχάτταν, το οποίο παρουσιάζει όπως πραγματικά είναι, δηλαδή όπως είναι και στις ταινίες και στα μυθιστορήματα: οικείο και ταυτόχρονα διαφορετικό σε σπίτια, φύλα, ρόλους…

Έχεις την αίσθηση ότι εδώ κάτι μπορεί να γίνει και με την περίπτωσή σου. Μαθαίνεις να μιλάς κατευθείαν, χωρίς τις μακροσκελείς εισαγωγές και τις απολογητικές αγιοποιήσεις της Ευρώπης. Mπορείς να είσαι και παιδιάστικος, και γελοίος, και σοβαρός, και πολύ έξυπνος. Εδώ όλα φαίνεται να επιτρέπονται εκτός από τη βλακεία, την έλλειψη στυλ ή το να κάνεις κάτι με μισή καρδιά, όπως διάβασα κάπου… Εδώ επιβιώνεις χωρίς να το κάνεις θέμα.

Οι ιδιαιτερότητές σου δεν διαφέρουν και πολύ από των άλλων. Των χιλιάδων άλλων. Αποκτάς το δικαίωμα στην αδιαφορία επιτέλους. Κι αυτή η ανωνυμία, τόσο ερωτική, να παίζεις όποιο ρόλο επιθυμείς, όπως στις μεταμορφώσεις της ελληνικής μυθολογίας… Τι δώρο! Να είσαι εντελώς άγνωστος. Ή, καλύτερα, a complete unknown…