Ενα από τα πιο αξιόλογα συγκροτήματα που αναδείχθηκαν ποτέ στην dance σκηνή έρχονται για δυο live στην Ελλάδα. Στις 4 Απριλίου θα παίξουν στο Gagarin 205 και στις 5 Απριλίου στην Υδρόγειο στη Θεσσαλονίκη.

Ενα από τα πιο αξιόλογα συγκροτήματα που αναδείχθηκαν ποτέ στην dance σκηνή έρχονται για δυο live στην Ελλάδα. Στις 4 Απριλίου θα παίξουν στο Gagarin 205 και στις 5 Απριλίου στην Υδρόγειο στη Θεσσαλονίκη.

Δυο ξεχωριστές νύχτες ετοιμάζουν για τους φίλους τους οι Chicane που έρχονται με πλήρες line up και έχουν στο ενεργητικό τους επιτυχίες που παίζονται στα clubs όλου του κόσμου.

Μετά από μακρόχρονη απουσία από τα δισκογραφικά δρώμενα, το συγκρότημα επέστρεψε το 2006 με μια συνεργασία με τον Tom Jones στα φωνητικά του single \”Stoned in Love\”, εκπλήσσοντας ευχάριστα τόσο τους οπαδούς τους, όσο και τον διεθνή Τύπο.

Η κυκλοφορία του τελευταίου τους album \”Somersault\”, το 2007, απέδειξε πως ανήκουν στα groups που προτιμούν να μην βαδίζουν σε προβλέψιμα μουσικά μονοπάτια, αλλά σε αυτά που τολμούν να εξερευνήσουν τα όρια των δυνατοτήτων τους.

Ιθύνων νους των Chicane είναι ο Βρετανός παραγωγός και συνθέτης Nick Bracegirdle, ο οποίος, αντλώντας έμπνευση από το έργο του Jean Michel Jarre, του Vangelis και του Vince Clarke, θέλησε να αποδώσει με νότες το συναίσθημα που του προκαλούσε η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Ibiza.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν να γράψει κομμάτια που αποτελούν κορυφαία δείγματα της dance μουσικής, όπως το \”Offshore\”, που έχει συμπεριληφθεί σε αναρίθμητες συλλογές έως σήμερα, αλλά και το \”Saltwater\”, που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα κορυφαία trance singles όλων των εποχών.

Η επιλογή του Bryan Adams για τα φωνητικά του \”Dont give up\”, αν και αρχικά ξάφνιασε μερικούς, τον δικαίωσε με τον καλύτερο τρόπο, χαρίζοντας του όχι μόνο ένα ακόμα πολυπληθέστερο κοινό, αλλά και την 1η θέση στα βρετανικά charts!

info
4 Απριλίου Gagarin 205 (Λιοσίων 205, Αθήνα) και 5 Απριλίου Υδρόγειος (26ης Οκτωβρίου 33-54628, Θεσσαλονίκη)
Τιμή εισιτηρίου: 30 ευρώ (προπώληση), 35 ευρώ (ταμείο)
Σημεία Προπώλησης: Ticket House (Πανεπιστημίου 42, Αθήνα), PMW (Τσιμισκή 41, Θεσσαλονίκη)
http://www.chicanemusic.com/