Την Παρασκευή 16 Απριλίου εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης Cheapart, η έκθεση – εγκατάσταση  του Αποστόλη Ζολωτάκη, Σελουλόιντ και Τσιγάρα στην οποία ο καλλιτέχνης θέτει ερωτήματα σχετικά με την πορεία του ανθρώπου στο χρόνο.

Την έννοια του Χρόνου την αντιλαμβανόμαστε κυρίως στην αέναη διαφοροποίηση των καθημερινών μας εικόνων. Ο κόσμος οριοθετείται πρωτίστως μέσω της εικόνας και κυρίως μέσω αυτής αναγνωρίζονται και οι συνεχείς αλλαγές του.

Στην εγκατάσταση Σελουλόιντ και Τσιγάρα τίθενται ερωτήματα σχετικά με το ανθρώπινο ταξίδι στο ποτάμι του χρόνου. Η απεικόνιση της διαδρομής αυτής στην τέχνη και την τεχνολογία αλλά και η ίδια η γυμνή πραγματικότητα συμπλέουν. Στο ταξίδι αυτό, το οποίο έχει μόνο ορίζοντα και όχι επιστροφή στην εκκίνησή του, ο άνθρωπος αλλάζει και μαζί του αλλάζει ολόκληρο το περιβάλλον του.

Τροποποιούνται ή εκλείπουν συνήθειες, πρακτικές, η αντίληψή του για αυτές, η αποθήκευσή τους στην δεξαμενή της παγκόσμιας εμπειρίας. Τμήματα του σημερινού ανθρώπου παίρνουν τη θέση τους στις υλικές και άυλες μουσειακές προθήκες, μεταφέρονται με το σκάφος του χρόνου στην νήσο του παρελθόντος, επισφραγίζοντας το τέλος μιας εποχής και ανοίγοντας νέα παράθυρα και πανιά στον ανοιχτό ορίζοντα.

Ο Αποστόλης Ζολωτάκης γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Το 1983 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Minerva Art Academy στο Groningen της Ολλανδίας. Το 1988 αποφοίτησε στη γραφιστική και τη φωτογραφία και το 1990 σε γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεταξοτυπία και ζωγραφική.

Το 1990–1991 εργάστηκε ως καλλιτέχνης στο SCAN (πρώην Εθνικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας για Γραφικά Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Κινούμενα Σχέδια και Πολυμέσα). Από το 1990 έχει παρουσιάσει το έργο του στην Ολλανδία (Design Institute – Άμστερνταμ, Fort Lux – Ijmuiden, Van Ij tot Zee – CSM Άμστερνταμ, Oerel Festival – Terschelling, κα), όπου ζει και εργάζεται, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στις Η.Π.Α, στην Αυστραλία, στη Ρωσία.

Στην Ελλάδα, παρουσιάζει την δουλειά του από το 2006.Στην πιο πρόσφατη παρουσίαση του έργου του το 2009 συγκαταλέγονται ατομικές εκθέσεις στην αίθουσα Λεωνίδας Κανελλόπουλος στην Ελευσίνα Αισχύλεια, στην K-Art και στο Ολλανδικό Ινστιτούτο στην Αθήνα.