Σήµερα οι χορωδιακές δραστηριότητες του σχολείου απασχολούν πάνω από 250 χορωδούς που απαρτίζουν τέσσερα τακτικά χορωδιακά σχήµατα καθώς και οκτώ κολλεγιακές χορωδίες a cappella. Οι µαθητές ανταποκρίνονται σε ένα ευρύ φάσµα απαιτητικής χορωδιακής µουσικής, που καλύπτει πολλά διαφορετικά στυλ, γλώσσες και περιόδους. Μια φορά το χρόνο όλες οι δυνάµεις του σχολείου συσπειρώνονται για να παρουσιάσουν ένα µεγάλο χορωδιακό έργο µε συνοδεία ορχήστρας. Το πρόγραµµα σπουδών περιλαµβάνει επιλογές από το κλασικό ρεπερτόριο, την παραδοσιακή µουσική της αµερικής και του κόσµου, την φωνητική τζάζ, την ποπ και το µιούζικαλ.

Οι χορωδίες του Lexington High School είναι περιζήτητες στη µείζονα περιοχή της Βοστώνης και καλούνται να παρουσιάσουν γύρω στις τριάντα συναυλίες µέσα σε µια σχολική χρονιά.

Τρείς από τις χορωδίες αυτές (LHS Women’s Chorus, LHS Concert Choir και LHS Madrigal Singers) θα περιοδεύσουν στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία τον Απρίλιο του 2018 υπό τη διεύθυνση του επικεφαλής χορωδιακών σπουδών Jason Iannuzzi. Στην Ελλάδα θα δώσουν τις εξής τρείς συναυλίες:

Σάββατο 14 Απριλίου στις 20:30, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Αθήνα

Με τη συνεργασία της Όπερας Νέων

Τιµές Εισιτηρίων €12 και €8 για φοιτητές, ανέργους, ΑµεΑ
Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν εξολοκλήρου στην Κιβωτό του Κόσµου

Κυριακή 15 Απριλίου, Αίθουσα Δηµοτικού Ωδείου, Λάρισα

Συµµετέχει η χορωδία γυναικών Indonnation υπό τη διεύθυνση του Δηµήτρη Κτιστάκη

Τιµές Εισιτηρίων €10 και €6 για φοιτητές, ανέργους, ΑµεΑ

Τρίτη 17 Απριλίου, Αίθουσα Τελετών Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου, Θεσσαλονίκη

Συµµετέχει η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου

Τιµές Εισιτηρίων €10 και €6 για φοιτητές, ανέργους, ΑµεΑ
Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν εξολοκλήρου στο Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο

Ένα ξεχωριστό γεγονός, τρείς πολυβραβευµένες νεανικές χορωδίες, 120 χορωδοί επί σκηνής, παρουσιάζουν ένα ποικίλο πρόγραµµα µε κοµµάτια σε διάφορες γλώσσες, από όλες τις περιόδους της χορωδιακής δηµιουργίας: κλασικά έργα των Bennet, Bernstein, Kodály, Mendelssohn, Ravel, Rachmaninoff καθώς και µια µεγάλη ποικιλία από χορωδιακές µεταγραφές σπιρίτουαλς, τζάζ, πόπ, µιούζικαλ και παραδοσιακών τραγουδιών.

A cappella, αγνός χορωδιακός ήχος, χωρίς συνοδεία οργάνων. Πρωταγωνιστής η συλλογική, νεανική, ανθρώπινη φωνή.