Με ένα ρεσιτάλ της Νένας Βενετσάνου και την απονομή των Βραβείων, έπεσε η αυλαία του οκταήμερου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Την ένατη διοργάνωση του Φεστιβάλ σφράγισε με την παρουσία της η Κάτια Δανδουλάκη που τιμήθηκε από τους διοργανωτές για την προσφορά της στο Ελληνικό Θέατρο, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, στο κατάμεστο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας.

Η αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε την Κυριακή 31 Αυγούστου 2008 και στο διαγωνιστικό μέρος συμμετείχαν έξι θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα, έπειτα από επιλογή ανάμεσα σε δεκάδες αιτήσεις συμμετοχής, ενώ την παράστασή του εκτός συναγωνισμού έδωσε και το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας Διόνυσος.

Το 1ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης κέρδισε το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Τάυρου Εν Δράσει για το έργο Αρσενικό και παλιά δαντέλα του Joseph Kesselring σε μετάφραση του  Παύλου Μάτεση

Το 2ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης πήγε στο Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα για το έργο Η λέξη “πρόοδος” στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα του Ματέι Βισνιέκ

Ενώ το 3ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης πήγε στη Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας για το έργο Ηλέκτρα του Σοφοκλή

Το Βραβείο Σκηνοθεσίας κέρδισαν εξ ημισείας ο Παναγιώτης Ναρλής από το Θεα-τρικό Εργαστήρι Δήμου Τάυρου Εν Δράσει για το έργο Αρσενικό και παλιά δαντέλα του Joseph Kesselring και ο Νίκος Γκεσούλης από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα

Το Βραβείο Σκηνογραφίας απονεμήθηκε στον Σπύρο Κωτσόπουλο για τα σκηνικά του έργου Η λέξη “πρόοδος” στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα, από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.

Το Βραβείο Ενδυματολογίας κέρδισαν ο Mary Hickey, Κώστας Παναγιώτου και ο Κώστας Χαλκιάς για τα κοστούμια στο έργο Ηλέκτρα του Σοφοκλή από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας.

Το Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης κέρδισαν ο Γιάννης Ψειμαδάς από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα για την πρωτότυπη μουσική στο έργο Η λέξη “πρόοδος” στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα.

Το Βραβείο Μουσικής Επιμέλειας καθώς και χορογραφίας, απονεμήθηκε στον Κώστα Χαλκιά και την Όλγα Αλεξανδροπούλου αντίστοιχα, για τη μουσική επιμέλεια στην Ηλέκτρα.

Το Βραβείο Α΄Αντρικού Ρόλου κέρδισε ο Γιώργος Φραγκόπουλος και το Βραβείο Α΄Γυναικείου Ρόλου απονεμήθηκε εξ ημισείας στην Μαρία Λυμπεράκου και στη Μαριέττα Ζαχαρίου.

Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχής, σημαντική ήταν και φέτος η Επι-τροπή Κοινού που αποτελούνταν από πολίτες της περιοχής οι οποίοι παρακολού-θησαν τις διαγωνιζόμενες παραστάσεις και απέδωσαν τα δικά τους βραβεία ως ε-ξής:

1ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης:
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Τάυρου Εν Δράσει για το έργο Αρσενικό και παλιά δαντέλα του Joseph Kesselring σε μετάφραση του Παύλου Μάτεση.

2ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης:
Θεατρική Ομάδα  Δήμου Πυλαίας για το έργο Ηλέκτρα του Σοφοκλή.

3ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης:
Θεατρική Σκηνή Καλλιτεχνικού Σωματείου Οι Αθεράπευτοι Ιωαννίνων για το έργο Όλα όσα πρέπει για τις γυναίκες του Woody Allen.

Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε ως η αρτιότερη όλων, αφού τόσο το επίπεδο των θεατρικών παραστάσεων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, όσο και η προσέ-λευση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία.