Στον κόσμο της Bossa nova, στη Βραζιλία, στα τέλη του 50 μας ταξιδεύει η νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου, ενός χορογράφου που διεισδύει με τη δουλειά του σε παράπλευρους χώρους. Στη σκηνή Κοτοπούλη (Rex) από τις 18 Ιανουαρίου.

Στον κόσμο της Bossa nova στη Βραζιλία στα τέλη του 50 μας ταξιδεύει η νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου, ενός χορογράφου που διεισδύει με τη δουλειά του σε παράπλευρους χώρους. Στη σκηνή Κοτοπούλη (Rex) από τις 18 Ιανουαρίου.


Η παράσταση εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου και εμπνέεται από ήχους και χρώματα άλλων εποχών. Bossa nova, νέο κύμα, Βραζιλία στα τέλη του 50. Nεαροί bossanovistas εργάζονται για την ανανέωση, υπό τους ήχους της αμερικάνικης cool jazz.


Η \”λαϊκή\” samba δίνει τη σκυτάλη στη \”έντεχνη\” bossa nova και η λατινοαμερικάνικη μουσική σκηνή απογειώνεται, γνωρίζοντας απαράμιλλη δημοτικότητα. Η ρυθμική επανάληψη ως στοιχείο της bossa nova συνδέεται με την κυκλική πορεία που ακολουθούν οι ζωές, οι σχέσεις, αλλά και οι κοινωνίες των ανθρώπων.


Σε έναν τέτοιο κόσμο μας ξεναγεί στη νέα του παράσταση ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ένας χορογράφος που διεισδύει με τη δουλειά του σε παράπλευρους χώρους. Είκοσι ερμηνευτές (ηθοποιοί και χορευτές) στο ρινγκ της bossa nova με τους ήχους της ζωντανής ορχήστρας.


Η σύλληψη, σκηνοθεσία, χορογραφία και σκηνογραφία είναι του: Κωνσταντίνου Ρήγου, η δραματολογική συνεργασία της Ξένιας Αηδονοπούλου, η μουσική του Δημοσθένη Γρίβα, τα κοστούμια της Νατάσας Δημητρίου και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη.


Παίζουν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μαριέττα Βέττα, Στεφανία Γουλιώτη, Αλέξανδρος Ισαακίδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Κλίνης, Παναγιώτης Κοντονής, Διώνη Κουρτάκη, Ίριδα Κυριακοπούλου, Αχιλλέας Μανώλης, Θέμις Μπαζάκα, Σάββας, Μπαλτζής, Αμάλια Μπένετ, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννης Νικολαϊδης, Νικολέτα Ξεναρίου, Αγγελική Παπούλια, Νάνσυ Σταματοπούλου, Βαγγέλης Τελώνης, Αντώνης Φραγκάκης


INFO


Σκηνή Κοτοπούλη (Rex) από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 17 Φεβρουαρίου 2008.
Προ-παραστάσεις: 16 & 17 Ιανουαρίου.
Πληροφορίες: τηλ. 210.5288164-5
Email: [email protected]