Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Παναγιώτη Κασίμη με τίτλο “Beton Blues”.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 33 ασπρόμαυρες φωτογραφίες διαστάσεων 30Χ30cm, αποτέλεσμα της καθημερινής “συμβίωσης” του φωτογράφου με το συνεργείο και τους ανθρώπους, που είχαν αναλάβει την ανακατασκευή και αναπαλαίωση παραδοσιακών οικιών στην περιοχή της Μέσα Μάνης.

Παναγιώτης Κασίμης σπούδασε φωτογραφία στο Royal College of Arts. 
Έχει παρακολουθήσει workshops με τον Chris Killip και την Mary Ellen Mark. 
Το 2009 παρακολούθησε το ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης καθηγητών φωτογραφίας “Teaching Photography and Visual Arts” του οργανισμού ElSevier.

Έχει εκθέσει φωτογραφίες του ατομικά στη Ρώμη, στην Αθήνα, στο Juneau της Αλάσκα και στην Ολλανδία (Eindhoven), και ομαδικά στην Αθήνα και το Λονδίνο.

Από το 1999 έχει διοργανώσει και διδάξει σεμινάρια και workshops φωτογραφίας για παιδιά (Kids & Family, Τεχνόπολις – 2009) και ενηλίκους (Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα – 2014, Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας -2013, PhotOrion Ρόδος-2012, Deutsche Telekom, Πύλος -2011).

Έχει διδάξει φωτογραφία στο Α’ Πειραματικό Λύκειο Αθήνας, στην ομάδα «Διάθλαση» του Δήμου Δάφνης και στην «Ιόνιο Σχολή».

Το 2004 δέχθηκε επιχορήγηση (fellowship) από το University of Houston σε συνεργασία με το Houston Center of Photography. Το βιβλίο, αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς του στη Λατινική Αμερική, εκδόθηκε το 2009 από τον εκδοτικό οίκο Ambious της Washington, με τίτλο “Days Away”.

Το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο “Αστικά Ημερολόγια” εκδόθηκε στην Αθήνα το 2013, με πρόλογο του Larry Fink. Το 2001, μαζί με οκτώ φίλους και μαθητές, ίδρυσε τον Φωτογραφικό Σύλλογο «Εννέα».

Το 2013 ίδρυσε το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας, όπου διδάσκει ως σήμερα.