Το Backstage Theater Festival στο θέατρο Badminton παρουσιάζει την παράσταση «Ηγέτης» από την ομάδα So7 από τις 7 έως 25 Δεκεμβρίου 2011.

Η So7 μετά τη μεγάλη αποδοχή της παράστασης «Τι θα κάνουμε τώρα;» που έκανε αίσθηση στο κοινό με την καινούργια θεατρική γλώσσα την οποία πρότεινε, επανέρχεται στη νέα της δουλειά για να αναζητήσει μέσα σ’ αυτή την σπείρα από την τάξη στην αταξία, μια προσωπικότητα που θα γίνει ηγέτης. Σ’ ένα τοπίο λουσμένο στο φως, τον θόρυβο και την έλλειψη νερού, οι άνθρωποι γίνονται μάρτυρες της γέννησης, της ωρίμασης και της ολοκληρωτικής επικράτησης στην εξουσία ενός εξαιρετικού προσώπου, ενός ηγέτη. Και πώς αυτός γίνεται δεκτός από τους υπόλοιπους, εμάς.

Κείμενο: Δημήτρης Κουρούμπαλης
Σκηνοθεσία: Φρόσω Κορρού, Μάξιμος Μουμούρης
Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού

Παίζουν: Υβόννη Τζάθα, Σάντυ Σπυρίδη, Μιχάλης Κουμαριανός, Δημήτρης Πασσάς, Δημήτρης Κουρούμπαλης

Μια παραγωγή της So7 σε συνεργασία με το θέατρο Badminton

So7

Η So7 οργάνωσε και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά τις συναυλίες της Λένας Πλάτωνος στο Ηρώδειο «ΠΛΑΤΩΝΟΣ 08» και στο Παλλάς «ΣΑΜΠΟΤΑΖ+», έχει δημιουργήσει τις παραστάσεις «Τι θα κάνουμε τώρα;» 2011, «Εσείς πώς ζείτε, καλά ή καλύτερα;» 2008 και «Διαχείριση εικόνων εαυτών» 2004, ενώ οργανώνει σεμινάρια με άξονα τις τεχνικές του σωματικού και δημιουργικού θεάτρου.

Στην καινούργια της πρόταση, τον «Ηγέτη» η So7 συνδυάζει το θέατρο του παιχνιδιού με την πολιτική θέση, την ανατροπή των θεατρικών συμβάσεων και την ποιητικότητα με το σαρκασμό και την αυτοακύρωση.

Η So7 αποτελείται από τους:

Φρόσω Κορρού – χορογράφος
Δημήτρης Κουρούμπαλης – κείμενα, ηθοποιός
Υβόννη Τζάθα – ηθοποιός
Μιχάλης Κουμαριανός – ηθοποιός
Δημήτρης Πασσάς – ηθοποιός

και στο δυναμικό της για την καινούργια παράσταση εντάσσονται δυο νέοι συνεργάτες:

Μάξιμος Μουμούρης – σκηνοθέτης, ηθοποιός
Σάντυ Σπυρίδη – ηθοποιός

“Τα κράτη κατά κανόνα περνούν από περιόδους τάξης σε περιόδους αταξίας για να επανέλθουν και πάλι στην τάξη. Κι αυτό γιατί η ικανότητα οδηγεί στον εφησυχασμό, ο εφησυχασμός στην αδράνεια, η αδράνεια στην αταξία, η αταξία στον όλεθρο. Από τον όλεθρο πάλι γεννιέται αντίστοιχα η ανάγκη για τάξη, από την τάξη η ικανότητα, από την ικανότητα η δόξα και η ευημερία.”

Νικολό Μακιαβέλι, Ιστορία της Φλωρεντίας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στις 6 Δεκεμβρίου στις 21.15 «ανοιχτή γενική πρόβα» με δωρεάν είσοδο / χωρητικότητα έως 100 άτομα / θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας