Εν όψει της συμμετοχής της στο φεστιβάλ Dance Days στα Χανιά της Κρήτης, η παράσταση “Autogoal” της Σοφίας Μαυραγάνη, του Δρόσου Σκώτη και του Tadeu Liesenfeld, παρουσιάζεται για μια και μοναδική φορά στην Αθήνα, στο PLAYGROUND for the arts στο Βοτανικό, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στις 20.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη, η έξοδος αμφιλεγόμενη και η οικονομική συνεισφορά προαιρετική.

Το “Autogoal” καταπιάνεται με αυτοσαρκασμό και σπιρτάδα με το θέμα της σχέσης αθλητή-προπονητή. Ποιος έχει το πάνω χέρι; Μέσα από την έννοια του παιχνιδιού, η θεατρική σύμβαση πότε επικυρώνεται και πότε ακυρώνεται, το σοβαρό επικαλύπτει το αστείο και τούμπαλιν, και εντέλει το ίδιο το παιχνίδι αυτο-βραβεύεται ως νικητής.

Το “Autogoal” έχει παρουσιαστεί στην πρώτη ενεργοποίηση του θεάτρου Εμπρός από την Κίνηση Μαβίλη, στο Perfect Massin Studio και στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Είναι μια παραγωγή της ομάδας χορού FINGERSIX/athens.

FINGERSIX/athens:

Ομάδα χορού που έχει στόχο την έρευνα και διάδοση των παραστατικών τεχνών μέσω της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, δημιουργίας και παραγωγής παραστάσεων που προκαλούν τους συντελεστές τους: ερμηνευτές, δημιουργούς, θεατές.

Σοφία Μαυραγάνη:

Αθήνα 1978. Σπούδασε χορογραφία/dance maker στο “ArtEZUniversity of Arts”, Arnhem/Ολλανδία (2001-2005) και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων/marketing στo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (1996-2000).

Είναι Ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Καλιτεχνικού Δικτύου FINGERSIX και της ομάδας χορoύ “FINGERSIX/athens”. Έργα της, μεταξύ άλλων, αποτελούν: “the paradox of a future in the occidental paradigm” (MIRfestival, Open Latitudes) “autogoal” (18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Θέατρο Εμπρός), “Mind  the  map”  και  “Incorrect  me”, παραγωγές που επιχορηγήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, “M” dancetheatre solo που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα, Τουρκία, Ολλανδία, Ισπανία και Αργεντινή, “BeBeBomb” (ΚΘΒΕ), “η σιωπή του παπαγάλου” (ΜΙR festival).

Παράλληλα έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό το πειραματικό μεταμεσονύχτιο σεμινάριο “OUT OF ORDER” και το ερευνητικό πρόγραμμα παραστατικών τεχνών playfor4 και playforPLACE.

Δρόσος Σκώτης:

Γεννήθηκε το Μάρτιο του 1973 στην Αθήνα. Aποφοίτησε από τη ανώτερη δραματική σχολή «Αρχή» το έτος 2000. Έχει συνεργαστεί ως επαγγελματίας ηθοποιός και χορευτής με ομάδες χορού όπως «ΧΟΡΕΥΤΕΣ», «ΑΚΙΝ» «ΕΝΝΙΑΜΟΡΦΟ». «Π.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ», «FINGERSIX/athens» κ.α..Συμμετείχε στις παραστάσεις «Still Life»,«2» και «Μέσα» του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Έχει εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ χορού σε Αθήνα ,Νέα Υόρκη, Μόσχα και Πράγα.

Στον κινηματογράφο έχει παίξει σε ταινίες μεγάλου μήκους όπως «Η Κληρονόμος», «Το Κακό Στην Εποχή Των Ηρώων», «Bang Bank», «Straight Story». «Θα Το Μετανιώσεις», «Γαμήλιο Πάρτι» κ.α.. όπως και σε μικρού μήκους βραβευμένες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Tadeu Liesenfeld:

Γεννήθηκε το 1984 στο Πόρτο Αλέγκρε, Βραζιλία. Το 2003 άρχισε θεατρικές σπουδές στο Federal University of Rio Grande do Sul (UFRGS). Στη συνέχεια παρακολούθησε το τμήμα σύγχρονου χορού στο Folkwang Universität der Künste στο Έσεν, Γερμανία και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, στην Αθήνα. Ως ερμηνευτής έχει συνεργαστεί με τον Δημήτρη Παπαιωάννου για τις παραγωγές “Πουθένα” (2009) και “Πρώτη Ύλη”(2012), την Hellenic Dance Company, τον Κωνσταντίνο Ρήγο για τη παράσταση “Αρκαδία” (φεστιβάλ Αθηνών), τη Σοφία Μαυραγάνη για τη παράσταση “Autogoal” (Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας), την Κατερίνα Ανδρέου για τη παράσταση “Mala” (No Ballet Festival-Germany), τη Σοφία Σπυράτου και το Γιάννη Κακλέα. Στο εξωτερικό έχει συνεργαστεί με τους: Claudio Misculin και “Accademia della Follia”(Ιταλία), Zé Adão Barbosa(Βραζιλία),  Patricia Fagundes (Βραζιλία), Jezebel di Carli(Βραζιλία), Dagmar Dornelles(Βραζιλία), Shirley Rosario(Βραζιλία), Jaqueline Pinzon(Βραζιλία), Julio Conte(Βραζιλία), Paulo Guerra και Vanja Ca Michel(Βραζιλία).  

Ιδέα/χορογραφία: Σοφία Μαυραγάνη

Ερμηνεία/συνδημιουργία: Tadeu Liesenfeld, Δρόσος Σκώτης

Φωτογραφίες: Mίλτος Αθανασίου

Teaser: Νίκος Βαβούρης

Παραγωγή: FINGERSIX/athens