Η μουσική σκηνή Αυλαία παρουσιάζει τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, ο οποίος θα γεμίσει τη σκηνή όχι μόνο με τα υπέροχα τραγούδια του και

τις γλυκές μελωδίες του λαούτου αλλά και την πληθωρική του παρουσία τη γεμάτη χιούμορ και αυθεντικότητα. Η παράσταση με τον τίτλο, «Η τέχνη του γέλιου με αγνά υλικά» θα παρουσιαστεί στις 10, 11, 17 και 18 Δεκεμβρίου 2010. 

Γεννήθηκε στα Ανώγεια της Κρήτης, ένα ορεινό χωριό σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του Ψηλορείτη. Το πραγματικό του όνομα είναι Γιώργης Δραμουντάνης.

Όπως ο ίδιος λέει «το χρώμα που θωρούσα πιότερο σαν ήμουνα μικρός ήτανε το λευκό, το χρώμα του χιονιού. Την θάλασσα αγνάντεψα στα έντεκά μου χρόνια».
Από μικρό παιδί ήθελε να γίνει ζωγράφος.

Με τη ζωγραφική θα ασχοληθεί ως το 1979 τη χρονιά που τον ανακάλυψε ο Μάνος Χατζιδάκις σε ένα ταξίδι του στ’ Ανώγεια. Τον άκουσε να παίζει μαντολίνο ένα βράδυ και να τραγουδά με μια παρέα φίλων. Θα τον καλέσει κοντά του και θα τον οδηγήσει στο τραγούδι, έναν ακόμη ταλαντούχο νέο, ανάμεσα σε πολλούς άλλους που ο μεγάλος μας συνθέτης ανέδειξε.

«Εκείνος μου έδειξε να ζωγραφίζω με τη μουσική και το τραγούδι, λέει ο Λουδοβίκος για το Μάνο Χατζιδάκι. Μουσικό σκολειό μου υπήρξανε τ’ Ανώγεια. Εκεί έμαθα να παίζω μαντολίνο από μικρός, εκεί  έμαθα μουσική ακούγοντας τους παλιότερους να παίζουν λύρα και να τραγουδάνε μαντινάδες».

Στις συναυλίες του Δεκέμβρη στην Αυλαία, ο Λουδοβίκος θα κάνει την απαραίτητη αναδρομή στις προηγούμενες αγαπημένες δισκογραφικές δουλειές του και θα μας συστήσει τον τελευταίο δίσκο του «Η τέχνη του γέλιου με αγνά υλικά».